Comentarii pe articolul Comentariu soc in presa austriaca: Romania poate aduce Austria la faliment


i-as crede daca si austriecii ar plati aceleasi dobanzi ca si noi la credite

Voicu Gabriel la 16 Februarie 2009, ora 22:01
ce poveste cretina mai e si asta? repetentii astia intoliti la 4 ace au venit aici si au castigat cateva licitatii cine stie cum, au dat o gramada credite in niste conditii extrem de dure pentru omul de rand care avand nevoie de bani semna contractul, dobanzile la creditele in euro se masoara in procente formate din 2 cifre, adica mult mai mult decat in tara lor cat nuca, si acum se lamenteaza ca sunt in pierdere dar la procentele astea fabuloase nici acum cand sunt in rahat pana in gat nu renunta! am crezut si noi ca odata ce vin bancile de afara o sa avem la valute cel putin niste rate corecte.
pai e asa? nuuuuuuuuuuuu. bancherii astia avizi dupa bani au creat o piata a creditelor unde te duci la ala care pare ca te fura cat mai putin, nu la oferta cea mai buna deoarece asa ceva nu exista. asta se numeste concurenta zic ei. te mint in fata si se uita si in fundul clientului ca sa vada pe unde le iese procentul ala astronomic. am obtinut credite mai ieftine in ultimii ani? nu. am un credit ipotecar obtinut din 2003 si in urma reclamelor cretine de la TV m-am dus si eu prin iulie 2008 sa fac o refinantare. nu am mai facut nici o refinantare desi mi-am irosit o zi si am fost la BRD, BCR, ING, VOLSBANK, BANCPOST (cei de la care am imprumutul), ALPHA BANC (sau bank, dracu stie), si inca vreo doua. Niste fete bine intepate ridicau din umeri cand le ziceam ca ma doare fix undeva de cifrele din pliantele de 2 lei bagate insistent sub nas. eu nu vreau decat sa imi refinanteze creditul si cu tot cu comisioane si ce bani iti mai trag ei din buzunar, sa simt si eu ca platesc mai putin pe luna. au fost incapabili sa imi faca o oferta mai buna, ba chiar m-au laudat ca am un credit luat in conditii bune. am ramas cu gura cascata, deoarece in vremea aia am ales intre 3 banci diferite care aveau cam aceiasi oferta, iar bancpostul mi s-a parut mai bun deoarece avea sedii mai multe si mai usor de gasit, nici vorba de a alege oferta cea mai buna, toate erau la fel.
iar in 2008, descopar ca ofertele sunt iarasi la fel la toate bancile, dar mai proaste decat acum 5 ani. iar in timpul asta au intrat pe piata bancile straine. pai asta e progres? pe dracu.
nu ma intereseaza prea tare rata aia lunara, nu e nici 10% din cat castig, dar am observat ca daca nu ai nevoie neaparata de banii lor sunt foarte civilizati. cand alergam cu dosarul sa obtin creditul parca erau niste hiene, mai ca nu ma bateau pentru ca nu stiam ce cacaturi de taxe trebuie sa platesc, imediat li se punea pata ca vreau sa trag in piept banca.
iar criza acuala e din cauza bancilor si ce e mai rau e ca nu putem spune simplu "sa ii ia dracu" deoarece tot omul de rand duce pagubele.....
asa ca eu sper sa nu dea faliment nici o banca, dar salariile lor sa fie reduse la salariul minim pe economie deoarece ei ne-au creat disconfortul asta numit criza. si sa munceasca cu adevarat ca sa castige si banutii aia, nu sa fie platiti cu mii de euro lunar ca sa isi bata joc de cei de pe urma carora traiesc. sa le fie rusine. niste nesimtiti!

  Inapoi la articolul Comentariu soc in presa austriaca: Romania poate aduce Austria la faliment

Setari Cookie-uri