Comentarii pe articolul Recomandari de investitii pentru tineri Piata de capital


Aversiune versus apetit (sau invers)

Muresan Stefan la 18 Februarie 2009, ora 15:20
Stimata Diana Cioltei,

Va atrag respectuos atentia ca ati facut inca de la inceputul articolului o confuzie intre cei doi termeni : "aversiune" si "apetit" pentru risc, si ca pe tot parcursul articolului confuzia respectiva a persistat, ducand la completa discreditare a ideeii in sine :

"Aversiunea crescuta la risc, accesul rapid la informatii in timp real sau posibilitatea de a investi pe termen lung intr-o bursa cu preturi foarte mici. Acestea sunt doar cateva din argumentele pe care specialistii in piete de capital le aduc pentru a sustine ideea de investitie la BVB, in special in randul tinerilor."
............................................................................
"Brokerii consultati de Wall-Street au explicat ca tinerii clienti au cel mai ridicat apetit la risc, desi numarul lor este vizibil mai mic, comparativ cu alte categorii."
............................................................................
"Aversiunea ridicata la risc a tinerilor ii conduce, in general, spre extreme".

Hai sa ne hotaram odata, tinerii au aversiune crescuta sau apetit crescut pentru risc ?

Cu stima,

Stefan Muresan
Avarvarei Ovidiu la 18 Februarie 2009, ora 18:46
Tocmai se pare ca picat bursa, cel mai tare in ultimii 5 ani.
Adica ce fel de sfat este asta? Se ne bagam capul in gura leului?
"Nu sunt bani pe piata, hai sa ii luam de la voi sugerandu-va sa ii investiti la bursa, ca oricum ii pierdeti?"
Cam asa ceva?
Mosgoreanu Gheorghe-Catalin la 19 Februarie 2009, ora 09:15
Ma mira ca au aprobat comentarii nu tocmai favorabile .
Domnul Stefan Muresan are perfecta dreptate au facut o asemenea confuzie a termenilor ca nu mai stii care a fost de fapt idea articolului .
Cum vreo 2 zile aveau un articol unde se adaugau litere la cuvinte se inlocuiau unele litere cu altele . Nu stiu ce sa mai cred despre acest jurnal de afaceri on-line . Se adreseaza celor ce stiu sa lege trei fraze fara sa se repete sau celor cu 2 clase mai mult ca trenul . Ca de impresii , laude si de "rasini" nu ii intrece nimeni.
Am adaugat un comentariu in sensul asta ieri sau alaltaieri si nici astazi nu este validat .
Sunt curios daca acest comentariu va fii aprobat .
Gigel la 19 Februarie 2009, ora 13:35
acest cotidian ar trebui interzis pentru ca nu da dreptul exprimarii opiniei cititorilor, indiferent de pozitia acestora atata vreme cat exprimarea se conformeaza principiilor solicitate.
Diana Cioltei la 19 Februarie 2009, ora 15:16
Domnule Muresan, ne cerem scuze pentru greseala aparuta in text. Va multumim ca ne-ati atras atentia, acum este corectata.

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Wall-Street incurajand publicarea comentariilor voastre. Aparitia acestora pe site presupune insa verificarea noastra prealabila, aici urmand sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a edita / elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii.

Multumim

  Inapoi la articolul Recomandari de investitii pentru tineri Piata de capital

Setari Cookie-uri