Comentarii pe articolul Romtelecom: Ca sa pastrezi un angajat, trebuie sa lucrezi cu seful acestuia


O alta fata a problemei

Flutur Viorel la 3 Octombrie 2007, ora 08:24
O alta fata a problemei
Eu am alt punct de vedere in ceea ce priveste politica HR si anume acela al discriminarilor si disimularilor . Lucrez intr-o companie transnationala si acest lucru se practica cu consecventa. Pe scurt care e scenariul: Compania are in derulare procese care necesita resurse umane cu experienta, randament si rutina , resurse care de obicei se formeaza in timp, care au sefi asupra carora doamna mentionata urmeaza sa opereze pentru mentinerea lor in companie... corect !.., dar subtil se angajeaza noi resurse , de obicei la inceput de cariera , cu salarii negociate peste cele ale colegilor motivati cu bombonica de sefuleti de obicei la limita minima a competentei si la cea maxima a tupeului de oportunist.In mare parte problemele procesului se rezolva si se dizolva in cadrul unor de asemenea echipe in care noul venit e figurant seful multumit ca treaba merge . Politica de resurse umane are in vedere de obicei profitul firmei si mai putin onesta distributie a remuneratiei spre executanti, iar daca la acest aspect mai adaugam si noul concept managerial care presupune ca mobilitatea fortei de munca este creativa (iar experienta se obtine concomitent cu inaintarea in varsta) actuala discriminare de varsta practicata curent in gestionarea HR are o explicatie cat se poate de logica. Doamna sefa HR spune lucrurile numai pe jumatate pentru ca este manager de resurse nu de echitati .
... aiurea !!!..cu preocuparea de mentinere a angajatului !!!! ...la prima ocazie in care o cere politica HR indiferent de calitatea angajatului, daca strategia organizatiei o cere , seful care ieri te convingea sa ramai , maine te abandoneaza ca pe un deseu.. asta e in esenta politicii de HR.
Adina Popescu la 26 Octombrie 2007, ora 09:50
MI-a placut expresia "sefuleti de obicei la limita minima a competentei si la cea maxima a tupeului de oportunist.". Daca doamna G are de gand sa inceapa remunerarea acestor sefuleti, si mai mult decat o ai ei deja, ar trebui macar sa nu iasa la rampa cu astfel de declaratii, caci un om destept, usor sesizeaza ca va incepe politica de biciuire a angajatilor de catre sefi, care si asa exista si e cat se poate de neinspirata.

  Inapoi la articolul Romtelecom: Ca sa pastrezi un angajat, trebuie sa lucrezi cu seful acestuia

Setari Cookie-uri