Comentarii pe articolul Analistii financiari resping ideea garantarii inflatiei in Pilonul II


de ce nu se doreste garantarea ?

Ghimpeteanu Vasile la 23 Februarie 2009, ora 08:29
In Romania, orice initiativa in favoarea beneficiarilor de servicii (bancare,teleco-municatii, fonduri de pensii,etc.) este privita cu multe rezerve de ofertantii aces- tor servicii care nu doresc sa existe transparenta (nu doresc sa fie implicati direct beneficiarii si mai mult nu doresc ca prin intermediul mass-media sa se faca o informare larga si corecta a beneficiarilor, respectiv ca acestia sa isi ex- prime punctul de vedere).
Se doreste ca toate hotararile se se ia intr-un cerc restrans invocandu-se tehnicitatea probelmelor si ignoranta beneficiarilor.
Se stie cat de greu a fost acceptata de sistemul bancar din Romania eliminarea clauzei de modificare unilaterale a dobanzii la depuneri.
In general,nu se doreste a se gasi formule de garantare echitabile a indeplinirii obligatiilor ofertantilor de servicii,deoarece acestia urmaresc numai obtinerea unui profit cat mai mare fara a-si asuma, in totalitate, responsabilitatea indeplinirii obligatiilor lor.
Cu alte cuvinte, intr-o exprimare mai libera, beneficiarii sunt priviti si tratati ca solicitanti nu ca parte cu drepturi depline in cadrul unei relatii contractuale corecte. In unele contracte de servicii exista clauze mascate care sunt in defavoarea beneficiarilor.Cu toate acestea, institutiile statului, care ar trebui sa vegheze la protectia consumatorilor(beneficiarilor acestor servicii), au interventii timide in solutionarea acestor situatii, de cele mai multe ori neactio- nand ca urmare a sesizarii din oficiu, ci numai ca urmare a sesizarilor a celor lezati.
Biancu la 23 Februarie 2009, ora 15:19
Pai tocmai asta e problema. Cand fondurile de pensii au semnat contract cu matale, respectiv matale ai semnat cu fondul tau de pensii, in contract nu era trecuta aiureala asta cu garantarea inflatiei.

Acu' de ce o vrei trecuta, nu esti tu ala abuziv ? Nu stii matale ca orice e in plus, costa? Tu vrei ceva in plus gratis? Du-te matale inapoi la Ceausescu si la parizerul in salam, daca nu iti place capitalismul.

  Inapoi la articolul Analistii financiari resping ideea garantarii inflatiei in Pilonul II

Setari Cookie-uri