Comentarii pe articolul Criza bursei cumpara pe zvon, vinde pe stire


in loc de capiatlizare bancilor sau dow mai bine titluri de stat americane sau eurobondurile ce se pregatesc de lansare

Dino la 24 Februarie 2009, ora 15:40
Din toata criza asta, reiese clar ca economia globala, era supraincalzita functiona din ce in ce mai putin pe bani reali si din ce in ce mai mult pe banii virtuali, s-au creat supracapacitati de productie, care acum cand se trece la realitate,nu se mai justifica.
La fel si pe piata de capital, s-au inventat tot felul de produse derivate, pt ca ele generau din ce in ce mai mult capital "virtual" samd. Acum a sosit timpul si acestor piete, piete unde vor avea loc reglementari solide de substanta, caz in care acestea nu mai sunt atat de atractive ca pana acum. Pe de alta parte, investitorii se plaseaza tot mai mult pe titluri de stat adica mai bine zis le convine mai mult sa crediteze statul, decat sa stea pe pozitii care contin active in contiuna scadere.
Oricum cand aceste titluri ajung la scadenta, nu numai ca ele sunt garantate, dar investitotii de pe burse vor avea atunci ocazia de acumpara active mult mai ieftine chiar provenite din proprietatea statului care in viitorul apropiat probabil va nationaliza institutii financiare.
Referitor la cat va dura criza?,parerile sunt impartite, parerea mea e ca va dura destul de mult, deoarece se pare ca sa optat pt o flotare lenta a economiei, prin urmare va mai dura pana va fi atins apogeul , probabil vreo 2-3 ani.
Vizavi de indicele Dow?cineva spunea ca va ajunge undeva la 1000 de puncte, personal nu cred in asa ceva, pt ca imi pun intrebarea atunci unde va fi DAX -ul?

  Inapoi la articolul Criza bursei cumpara pe zvon, vinde pe stire

Setari Cookie-uri