Comentarii pe articolul Valea Loirei, tinutul castelelor


casteluri loire

Marius la 25 Februarie 2009, ora 07:54
Amatorii pot sta intr-unul din castelele transformate in hoteluri de lux, unde o camera costa de la 100 de euro in sus
Zeci de milioane de turisti viziteaza in fiecare an castelele din Valea Loirei, fosta capitala a Frantei pe vremea regilor de Valois. O regiune a superlativelor, unde se concentreaza cele mai multe castele din cea mai vizitata tara din lume.

Castele sunt in toata Franta, dar nicaieri nu sunt mai multe decat pe Valea Loirei. De ce? Din numeroase motive. In Evul Mediu, aici existau deja cele mai prospere orase, gratie comertului pe raul Loire, orase protejate de fortarete solide. Mai mult, fertilitatea regiunii i-a atras denumirea de �gradina Frantei�, denumire care s-a schimbat mai tarziu in �gradina regilor�, datorita preferintei regilor Frantei din perioada Renasterii pentru aceasta regiune.

Parada castelelor a inceput cu fortareata de la Angers, construita pentru a rezista asediilor de durata. In mod traditional, acest gen de cetati erau cenusii, triste si lipsite de confort. Ducele de Berry a decorat fortareata cu numeroase turnulete, creand un castel in stil gotic, de care si Walt Disney ar fi fost mandru. In perioada Renasterii, adusa in Franta de Charles al VII-lea la sfarsitul secolului XV, armonia, gratia si echilibrul erau cerintele principale la ridicarea unui castel, adesea comandat de vreun nobil pentru a-si face nevasta fericita. Un exemplu in acest sens este Azay-le-Rideau, un castel de basm pe malul raului Indre, al carui scop era de a impresiona oaspetii cu decoratiunile sale luxoase. Acest stil a atins punctul culminant cand s-a construit Chenonceaux pe malul raului Cher, castel menit sa gazduiasca baluri pompoase si oaspeti din familii regale.
Cele mai atragatoare pentru turisti sunt Azay le Rideau, Chambord, Chenonceaux, Amboise, Cheverny. Ridicat pe o insula situata pe raul Indre, Castelul Azay le Rideau este construit in cel mai pur stil renascentist si este cons

  Inapoi la articolul Valea Loirei, tinutul castelelor

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile