Comentarii pe articolul Dragos Dinu: Despre criza din industria pharma


libera concurenta

Ayfer Geamai la 27 Februarie 2009, ora 05:14
De ce se limiteaza libera concurenta la capitolul farmacii prin limitarea acordarii licentei pe criterii demografice? Cine oare are de cistigat din aceasta limitare cu evidente tendinte de monopolizare? De ce un farmacist tinar are prea putine sanse sa aiba propria lui farmacie si sfirseste in majoritatea cazurilor prin inrolare in structuri de monopol REDUS LA STATUTUL DE VINZATOR?
Concurenta este motorul progresului, a limitarii cresterii aberante a preturilor, a stabilizarii pietei . Sint principii simple care in mod sistematic sint ascunse sau evitate prin discursuri care numara zeci mii de cuvinte aiurea ,pline de pretiozitate , cu iz anglo-saxon deprinse prin ceva traininguri prin multinationale dar care ,absolut toate , sint goale de continut dar suna ' corporatist" si dau bine.
La fel si in medicina.De ce nu exista posibilitatea maririi segmentului "medicina privata"( ma refer la unitati tip spital sau policlinica) acolo unde criteriul de selectie dominant este profesionalismul,responsabilitatea si pregatirea reala continua , care marcheaza viata unui medic dedicat? De ce medici tineri care fac meseria din pasiune , cu mult profesionalism sint marginalizati pentru ca exista o "loaza" puisor de fost si actual, viitor satrap cu facultate trebuia sa stea cocotat la caldurica .Adevaratele valori se pierd fie prin emigrare (dar acestia sint extrem de putini)sau sfirsesc in cine stie ce coclauri ale frumoasei noastre patrii, ingropati in alcoolul consumat cu politistii, profesorii alcatuitori ai elitei locale.
Toti acestia care reprezinta motivul si baza existentei industriei farma despre care facem vorbire si baza miliardelor de Euro scurse in buzunarele celor care daca nu au avut putinta si capacitatea de a se pregati in aceste meserii deosebit de dificile, stiu sa scoata bani din materia cenusie a altora, precum a facut-o si Gigi la vremea lui din oi si pasuni ilfovene. Nu ma refer la producatorii de medicamente, stima si cinste lor , ci la intermediari.

  Inapoi la articolul Dragos Dinu: Despre criza din industria pharma

Setari Cookie-uri