Comentarii pe articolul Cat castiga brokerii pe o semnatura in pensii private


Adevarul doare intotdeauna.

Stefan Seuleanu la 3 Octombrie 2007, ora 15:10
Adevarul doare intotdeauna.
Romanii nu au stiu niciodata sa faca ceva ca la carte. Cand am auzit prima oara de intrarea Romaniei in Uniunea Europeana si de indrumarile mai mult sau mai putin pe fatza pe care ni le dadeau uniunea spre trecerea a unei anumite cote din pensia de stat in cadrul unori fonduri private am crezut ca lucrurile se vor misca si la noi si vom ajunge si noi cat de cat ca ei. Dar nu este deloc asa ...la noi nimic din ce inseamna reforma nu se aplica. La noi manipularea si mijloacele de prostire in masa pentru atragerea unor anumitor beneficii proprii e in floare. Mita a devenit un cuvant banal pe care si un copil de clasa a doua il stie. In alte tari campania de informare despre o reforma dureaza aproximativ 6 luni, iar dupa aceea se incepe reforma, bineinteles totul fiind pus la punct. Asta nu inseamna ca ei nu au problemele lor dar nu in proportiile la care s-a ajuns in Romania. Daca nu ai relatii esti nimeni. Dar faptul ca sunt un nimeni si constiinta ca anumite persoane controleaza un sistem care se vrea a fi unul independent ma face sa merg mai departe, chiar daca dupa fiecare palma trebuie iar si iar sa ma ridic. Sa luam exemplul meu. M-am inscris la o firma de brokeraj care are contracte incheiate cu mai multe fonduri.Am fost instruiti sa facem un singur lucru sa informam oamenii, iar ulterior daca acesti doreau puteam semna actul de aderare catre fondul pe care persoana in cauza il alegea.Firma despre care vormesc este o firma internationala cu vasta experienta in domeniul reformelor. Principalul motiv pentru care am intrat in aceasta firma a fost sa vad oameni multumiti de alegerea facuta. Practic asa ar trebui sa fie peste tot ...sa se creeze o relatie intre cel care adera si brokerul care ii ofera informatiile. Da, dar de aici pana la a semna cu constiinta ca ai aflat ce informatii doreai si ca faci cea mai buna alegere e cale lunga. Pana acum am reusit sa dau la o parte ceatza de pe ochii a doar 8 persoane, iar acele persoane aveau o ceatza foarte subtire. Restul cu ceatza groasa si fara o busola in buzunar sunt deja pierduti.Ei deja au semnat. Fara sa stie de ce si cum ...doar fiindca a zis sefu', sau a venit un agent disperat si lea dat 20 ron daca dau o semanatura. Avem cel mai mare numar de persoane care au aderat la un fond in primele 2 saptamani din orice reforma(vb in procente raportate la populatie valida pentru reforma ).Acest lucru denota ca lumea nu analizeaza...pur si simplu semneaza ca sa scape de o semnatura cat mai repede...de obicei la primul venit. Probabil in Romania nu se va schimba niciodata nimic. Vom ramane noi cu ale noastre. Adevarul intotdeauna doare...intrebarea este cat mai accepti ca adevarul sa ramana acelasi adevar care te-a durut de atatia ani. Schimbate..fii altul, incearca mai mult, propuneti scopuri nobile si poate candva lumea va fi mai buna. Numai bine !
Silvia Haragea la 3 Octombrie 2007, ora 16:56
prostia si domnia se platesc... iar noi, ca natiune, se pare ca avem o afinitate nesfarsita pentru acestea doua. Si eu sunt agent de marketing... si am avut ocazia sa vad cum abordeaza diferite persoane acest subiect... sunt dezamagita de lipsa de interes (ma refer la interes real!) in propriul viitor, la superficialitatea cu care sunt facute unele alegeri, de faptul ca gandirea (si cu atat mai mult gandirea pe termen lung!) este ultimul proces psihologic folosit in luarea unei decizii! Deciziile se iau in functie de gradul de lacomie si de impresiile / parerile irationale si nefundamentate despre un fond de pensii sau altul.
Dana Simeon la 4 Octombrie 2007, ora 13:22
Aveti mare dreptate. Cu stupoare am constatat ca pe tinerii din ziua de azi nu-i intereseaza pensia.Ei traiesc doar prezentul.De viitor n-au decat sa se ocupe parintii, nu?
Cristi Botea la 4 Octombrie 2007, ora 15:41
Ciudat eu am fost cautat pt a mi se oferi semnaturi contra unor sume de bani... ce sa mai zic, afacerea vietii mele
Alexandru Anitei la 4 Octombrie 2007, ora 23:01
Si mie mi se pare ca generatia noastra nu prea se gandeste la pensie. Eu am 30 de ani si cotizez de vreo 4 la o pensie privata, cu mult inainte ca Guvernul, statul, etc. sa mi-o spuna sa o fac. Dar din prieteni, cunostiinte prea putini au facut-o. Iar acum dau cu semnatura in nestiinta de cauza. Peste 40 de ani o sa regrete, o sa dea vina pe stat, pe viata, etc. numai pe ei nu.

  Inapoi la articolul Cat castiga brokerii pe o semnatura in pensii private

Setari Cookie-uri