Comentarii pe articolul Pogea: Vrem impozit forfetar, renuntand la impozitul pe profit pentru firmele pe pierderi


ce porcarie

Didel la 5 Martie 2009, ora 09:01
Si daca firmele au pierderi de unde sa ia banii pentru impozit?Consideram din start ca toti sunt escroci si evazionisti?Daca unii chiar au pierderi?
Petruta la 5 Martie 2009, ora 13:35
Daca unii chiar au pierderi, n-ar fi logic si corect sa traga obloanele?E o solutie de bun simt!...
Problema este ca nu au pierderi, au chiar profituri mari, dar mai bine sa bage in buzunarul propriu, decat sa dea la stat, nu?
Solutia lui Pogea este corecta.
Andreea la 5 Martie 2009, ora 15:43
O firma nu "trage obloanele" dupa un an de pierderi... Ea poate supravietui si pe pierdere, daca actionarii pot suporta acest lucru din buzunarul propriu, in speranta ca dupa anul /anii de pierdere vor reusi sa treaca pe profit.

Petruta, tu crezi ca o firma trece pe profit imediat dupe ce se infiinteaza? Cu siguranta, o perioada (mai mare sau mai mica, in functie de domeniu si abilitatea intreprinzatorului), ea va fi pe pierdere. Si atunci, de ce sa plateasca impozit?...
Stoica Constantin la 5 Martie 2009, ora 18:54
Doamna Petruta, se vede ca nu stiti mai nimic despre mediul de afaceri privat din RO. Imi pierd vremea sa incerc sa va explic ceva. Am sentimentul ca nici n-ati vrea sa ascultati...

Datorita unor decizii ca ale domnului Pogea si altii a ajuns populatia in aceasta saracie.

Economia subterana si munca la negru sa infloreasca, corect? Altfel de unde si-ar mai trage bani pentru mai marii (autoproclamati) acestei tari?

Este singura concluzie la care se poate ajunge.
Vasiloni Luigi la 5 Martie 2009, ora 19:58
mi se pare corecta masura.Sunt o gramada care au mega profituri si isi mai cumpara inca un jeep, inca un bentley ( al doilea poate ), etc, etc.Se gandeste pe pricipiul " tot trebuie sa-i dau la stat asa ca mai bine ii cheltui si o fac pt mine , nu conteaza pe ce anume ".Daca astia care vorbesc pe aici s-ar interesa, ar afla ca in tari ca Spania , de exemplu, exista acest tip de impozit.Nu esti in stare sa faci afacerea sa mearga, deci sa faci profit, inchizi si te angajezi.Simplu
Paul Antohe la 6 Martie 2009, ora 07:47
Asa este! Cum naiba sa mergi pe pierderi ani de zile? Tu din ce traiesti? De unde ai bani atunci sa intretii afacerea? Ca doar n-o sa vinzi case, terenuri si sa tot bagi intr-o afacere de unde nu faci altceva decat sa pierzi?????? Sa fim seriosi, stim cum domnii contabili le aranjeaza bilanturile sa iasa mereu prost!!!!!!
Se stie cum nu sunt bagate toate facturile in contabilitate, cum pe o factura cu data din ianuarie se tot vinde marfa o jumatate de an, desi el a mai acumulat vreo 20 intre timp, care sunt undeva la gunoi si nu in contabilitate.... In schimb cu toata pierderea ii mai rasare o masina ultimul ragnet in fata casei....mai pleaca de vreo 2-3 ori pe an in strainatate, etc.
Romanul din pacate s-a invatat numai sa fure, asta nu inseamna ca statul e foarte darnic, sunt si acolo o gramada de impozite si taxe, birocratie cat cuprinde, dar eu fac un pariu ca si daca ar fi un singur impozit de platit si acela ar fi ocolit de multi!!!!!!!!!Sa ne mai gandim...
Ghiban Mihai la 7 Martie 2009, ora 16:50
Ce parere aveti de idei revolutionare care sint marginalizate de cei carora le sint de folos doar pentru ca sint privite ca o cheltuiala de moment si nu in perspectiva ca o investitie ce sigur ii va aduce profit ???
In asemenea contexte prefer sa merg pe moment in pierdere sa aduc bani de acasa (din salariu meu de angajat la alta firma ) ca sa platesc contabila si micile chetuieli ale firmei , sperind ca totusi ca la un moment dar "onor "patronii carora se adreseaza servicile ce le prestez se vor destepta si o sa vada diferenta intre un serviciu complex si o cheltuiala ...
Antonescu Anda la 31 Martie 2009, ora 14:04
@ petruta si @ luigi vasiloni si @ paul antohe
Ar fi grozav daca cei care nu sunteti in postura de intreprinzatori v-ati abtine de la comentarii.
Si ce bine ar fi daca ati mai si gandi un pic...
Si daca nu ati baga pe toti intreprinzatorii in aceeasi galeata.
Eu lucrez la o "multinationala grozava" si am si firma. Mi-am facut firma fiindca am vazut cum poti sa zbori dintr-o multinationala dupa douazecideani de munca si n-am chef sa raman chiar pe drumuri. Firma mea merge inca pe pierdere, iau bani din salariul de la multinationala luna de luna si incerc sa o fac sa mearga, dar mai este mult pana acolo.
Muncesc pe rupte si am renuntat sa ma duc in vacante fiindca am un angajat caruia trebuie sa-i platesc luna de luna salariul si darile impuse de onor statul roman, un contabil care imi face actele deci trebuie sa-l platesc si pe acela. Plus furnizorii de marfuri si alte servicii.
"Nu esti in stare sa faci afacerea sa mearga, deci sa faci profit, inchizi si te angajezi.Simplu"
Simplu pe dracu'
Unde te angajezi, domnule Vasiloni? La firmele care concediaza pe rupte in prezent?

  Inapoi la articolul Pogea: Vrem impozit forfetar, renuntand la impozitul pe profit pentru firmele pe pierderi

Setari Cookie-uri