Comentarii pe articolul Un curs de peste 5 lei/euro: Posibila consecinta a unui imprumut extern [Update]


cum asa ma?

Gaby la 11 Martie 2009, ora 07:32
Daca intra mai multi euro pe piata asta nu inseamna ca oferta va fi mai mare ca cererea si ca euro se va deprecia? Nu sunt cunoscator doar intreb .
Cantia Catalin la 11 Martie 2009, ora 19:24
Daca Romania primeste un imprumut inseamna ca o sa si returneze acesti euro la care se adauga si o dobanda. Deci perspectiva este ca din tara asta vor iesi mai multi euro de cat or sa intre...iar un curs valutar tine cont de evolutia viitoare a pietei nu doar de cererea si oferta prezenta de valuta pe piata.
Acelasi imprumut ar putea influenta dintr-o alta directie cursul ....si anume ....faptul ca Romania se imprumuta ...creste riscul de tara perceput de investitori(nu e mereu valabil) . (faptul ca Romania o sa trebuiasca sa platesca o dobanda la imprumut inseamna ca ori or sa cresca taxele (influenta negativa asupra mediului economic) ori o parte din veniturile care se obtin cu acelasi nivel al taxelor va fi destinata platii acestei dobanzi ceea ce implica mai putine investitii din partea statului....de asemeni un aspect negativ)
In plus creditori ca FMI impun de obicei conditii bancii nationale care urmaresc libertatea deplina a pietei valutare.....ceea ce implica imposibilitatea BNR de a interveni pt. sustinerea cursului care ar putea sa aiba o evolutie negativa normala ca urmare a faptului ca economia romaneasca(care de fapt reprezinta garantia monedei romanesti) se afla in dificultate.
Explicatiile date mai sus sunt relative si exprima parerea mea de cunoscator relativ al fenomenelor valutare. Oricum sper sa te lamureasca cat de cat.

  Inapoi la articolul Un curs de peste 5 lei/euro: Posibila consecinta a unui imprumut extern [Update]

Setari Cookie-uri