Comentarii pe articolul Un curs de peste 5 lei/euro: Posibila consecinta a unui imprumut extern [Update]


posibil

Dino la 11 Martie 2009, ora 09:20
Un curs mai ridicat de nivelul actual este intradevar posibil si nu numai datorita unor eventuale conditii impuse de FMI.
Urmarile unui imprumut de genul mai sus mentionat, vor fi simtite pe curs si datorita faptului ca, in momentul cand acesti bani vor intra in rezerva BNR mai mult ca sigur BNR va inlesni, va reduce rezervele minime obligatorii ale bancilor din Romania, prin urmare lichiditatile suplimentare aruncate pe piata se vor intoarce spre bancile mama, iar daca va fi vorba si de lichiditati in lei acestea vor fi schimbate imediat in euro( presiune suplimentara pe curs) , si vor lua drumul repatrierii.
Personal nu cred in varianta ca daca BNR va reduce rezervele obligatorii , banii se vor duce in creditarea IMM , iar chiar daca ar fi asa, IMM -urile nu vor avea piete de desfacere, avand in vedere faptul ca pe plan global recesiunea va mai dura cel putin 2 ani.
Pe de alta parte se pune intrebarea : de ce intra acesti bani in rezerva BNR, daca scenariul de mai sus nu este valabil???
Ce fel de scenarii mai exista ???....sper ca nu din alea care nu pot fi facute publice.
Afirmatia din articolul initial conform careia leul a ramas constant in timp ce alte monede din Europa de est s-au devalorizat fluctuant este perfect valabila si o sustin, cel mai bun exemplu este al zlotului polonez care dupa cate stim inainte de turbulente avea un curs mai bun decat al leului iar acum trendul sa inversat.

  Inapoi la articolul Un curs de peste 5 lei/euro: Posibila consecinta a unui imprumut extern [Update]

Setari Cookie-uri