Comentarii pe articolul Reevaluarea cladirilor poate aduce companiilor un impozit mai mic


reevaluare - cam tarziu si cu multe implicatii

G. Mariana la 12 Martie 2009, ora 09:43
Calculul dumneavoastra este corect, insa, ati uitat un lucru esential: reevaluarea se face la sfarsitul execitiului financiar.
1. Sa admitem ca nu a fost publicat bilantul si se poate aranja ca evaluarea sa se faca cu data de 31 dec 2008. Dar, orice modificare de valoare a unei cladiri trebiuie declarata in termen de 30 zile. Nerespectarea atrage dupa sine amenzi si penalizari care duc la scaderea beneficiului calculat de dumneavoastra.
2. Reevaluarea asa cum o prezentati dumneavoastra duce la scaderea cheltuielilor cu amortizarea => creste profitul => creste impozitul pe profit.
Se stie ca cheltuielile cu ajustarile pentru depreciere nu sunt deductibile fiscal, asa ca acestea nu se vor lua in calculul profitului si, implicit, al impozitului pe profit.
3. Daca societatea doreste sa obtina un credit bancar, aceasta reevaluare nu o avantajaza (de analizat in contextul general al pozitiei financiare a entitatii).
Asadar, pentru a face reevaluarea, trebuie sa analizam mai multi factori. Nu este suficient sa calculam care este acum impozitul datorat si care va fi acesta dupa reevaluare
Coman Andrei Claudiu la 12 Martie 2009, ora 21:42
Stimata Doamna tin sa va precizez ca fceti o greseala la punctul 3. O evaluare nu va influenta decizia unei banci datorita faptului ca aceasta nu va lua oricum in considerare valoarea contabila (cea la care face referire evaluarea) ci va cere/face o evaluare pentru stabilirea garantiei, doua lucruri care nu au nici o treaba una cu cealalta
Florin Hanu la 12 Martie 2009, ora 23:44
Daca la primele puncte sunt de acord, la al treilea trebuie sa spun ca aceasta evaluare nu are nimic de a face cu obtinerea creditului . Banca va comanda o evaluare noua pentru garantarea imprumutului unui evaluator agreat de banca, evaluare care poate diferi mult de cea folosita la impozitare.
Neamtiu Pavel la 30 Octombrie 2009, ora 15:17
celor 3 comentatori:
ce sa inteleg din opiniile dvs?
ca evaluatorul va face o evaluare dupa cum doreste clientul?
evaluare mica pentru impozit ,evaluare mare pentru banca ?
atunci care este corecta?
s-au evaluatorii nu sunt evaluatori?
in acest caz inseamna ca nu se respecta deontologia profesionala.
trebuie sa stiti ca in ceea ce priveste evaluarea, aceasta ca sa fie corecta din punct de vedere fiscal trebuie sa indeplineasca cel putin 2 conditii :
-sa se mentioneze, metoda de evaluare folosita, in anexele la bilant
-sa se respecte principiul continuitatii prevazut de Legea Contabilitaii

  Inapoi la articolul Reevaluarea cladirilor poate aduce companiilor un impozit mai mic

Setari Cookie-uri