Comentarii pe articolul Merrill Lynch: Leul va continua sa se deprecieze


campanie

Pieptu Adrian la 17 Martie 2009, ora 12:50
Mie mi-e clar ca deja unii se tem ca nivelul investitiilor straine in romania nu va scade la cat doresc, si-i dau inainte cu scenariile apocaliptice. Orice s-ar spune, in Romania mai e inca f mult de construit. locuinte, sosele, industrie. Si din toate pct de vedere, inclusiv mana de lucru ieftina, suntem inca atractivi. Asta-i deranjeaza. Nu se mai investeste in tarile lor. Dac-ati obeservat, aceasta campanie a inceput de prin oct, si Romania a fost cotata tot mai slab. Din pacate f multi analisti politici si economici iau de bune aceste previziuni, si induc in opinia publica spectrul falimentului statului, al economiei...etc. uUnii dintre ei au devenit de-a dreptul isterici pe aceasta tema. Personal nu cred in aceste scenarii.

Daca n-ar fi existat masurile de blocare a creditului in general, in loc de cele ale creditului de consum, luate de d-l Isarescu, economia nu s-ar fi blocat si incasarile la buget n-ar fi scazut dramatic. Creditul oricum s-ar fi temperat odata cu scumpirea banilor.Ne-am facut-o cu mana noastra. Deci, ca sa revin, eu nu sunt atata de ingrijorat.Romania nu se mai afla in anii 90. Sectorul privat a crescut, s-a restructurat din mers si nu mai este atat de dependent de politic. Rolurile s-au cam inversat acum.

Politicul a devenit dependent de banii intreprinzatorilor privati. Acestia stiu singuri ce sa faca si cum sa se adapteze la efectele crizei. Aici se va face diferenta. Cei care vor sta cu gura cascata sa vina criza peste ei ca un tsunami, vor "muri" cu siguranta. Cine-si vede de treaba, cu prudenta si cauta in permanenta solutii, va supravietui si va iesi mai intarit si mai eficient de aici.Problema principala acum e in sectorul bugetar, supranumeric si supra remunerat. Asta e treaba statului si statul trebuie sa transeze aceasta problema.

In rest, s-auzim numai de bine
-- Ela la 17 Martie 2009, ora 14:04
din pacate au efect
o institutie de credit din primele 50 cele mai stabile din lume a renuntat tocmai datorita estimarilor pesimiste primite de managerii aflati la peste 2000 km de romania, care au apreciat ca pe piata romana n-ar mai fi nevoie de banii lor, avand in vedere ca erau intr-o faza in care puneau la bataie bani seriosi pentru credite (asta chiar inainte de a fi oficiala inghetarea pietei de creditate) si in restul tarilor sunt printre putinele institutii ce ofera credite in continuare.
Decizia a fost inchiderea tututror filialelor pregatite pentru deschidere (5 la nr) in ziua in care trebuiau sa deschida.
Pieptu Adrian la 17 Martie 2009, ora 18:44
Au efect pt ca tot felul de neaveniti sau economisti care n-au calcat in viata lor intr-o firma, niste teoreticieni deci, nu mai prididesc sa-i citeze pe astia si sa bage spaima-n populatie. Au o placere morbida sa tot anunte tsunamiul asta. Si sunt televizuni care-i gazuiesc zilnic, fara sa realizeze ca asta se rasfrange si-asupra lor ca incasari din publicitate. In ceea ce-i priveste pe cei de peste ocean sau din Europa au aici ca si clasa politica de dincolo, niste corespondenti care nu-i informeaza corect, fie ca nu se pricep, fie ca au alte interese. Aici tot Guvernul trebuia sa ia contramasuri, dar dupa cum se vede, nu-i cu cine.

  Inapoi la articolul Merrill Lynch: Leul va continua sa se deprecieze

Setari Cookie-uri