Comentarii pe articolul Banca Transilvania taie dobanzile la creditele in lei


sper sa revenim cu picioarele pe pamant

Adrian Bulgaru la 17 Martie 2009, ora 17:15
Astept cu interes ca si alte Banci sa urmeze exemplul si sa vedem o luminita in perioada urmatoare si tot odata reiterez ideea incetarii denigrarii bancilor de catre presa.Stiu ca nu place nimanui sa plateasca dobanzi si comisioane dar sunt un rau necesar in piata. In ultima perioada am asistat la diverse atacuri inpotriva bancilor, unele cu motive sustenabile, altele cu rautate sau din dorinta de senzational. Recomand sa fim mai intelegatori si sa nu ne taiem craca singuri ptr ca am observat rezultatele revolutiei din '89 cand fiecare distrugea tot din dorinta de a se razbuna, iar rezultatul a fost indatorarea tarii pentru a reface stricaciunile si modernizarea echipamentelor. Imi pare atat de rau ca suntem influentabili si am aplecat urechea la niste zvonuri. Care din romanii de rand a pierdut bani pt ca i-a depus intr-o banca sau care dintre noi chiar si in contextul majorarii dobanzilor ar fi intrat in imposibilitate de plata a ratelor, va raspund tot eu :"cei nesabuiti " cai carora le-a placut "friptura" desi nu si-o permiteau la fiecare masa din zi. Daca presa nu intorcea spatele sistemului bancar atunci cu siguranta lucrurile erau altfel insa au avut grija sa induca frica si mari deponenti sa isi ia banii din banci si sa-i depuna in seif chiar daca au pierdut dobanzi uriase. Revin la ideea unei intoxicari mediatice, este pacat ca nu exista o logica si o analiza a impactului generat de o stire. Stiu ca presa este libera dar cred cu tarie ca este si inteligenta. Nu incurajez pe nimeni sa ia credit sau sa depuna banii in depozite, ci pur si simplu incurajez oameni sa nu se mai lase influentati si sa nu mai actioneze instinctiv. Pretul imobiliarelor a scazut, stiti ce poate genera acest lucru? O oportunitate pentru marii investitori, credeti ca noi muritorii de rand vom apuca sa achizitionam vreodata un imobil la un pret corect. Cand ne vom da seama ca este momentul de cumparat, pretul va fi in crestere si vom avea un randament mult mai mic decat cei care au speculat momentul, dar nu-i nimic o sa vedem ce fac alti si o sa copiem; insa retetele perimate. Salut initiativa Bancii Transilvania, este o dovada de curaj. Daca aveti intrebari ma gasiti pe nairdaback@yahoo.com. PS: Banca Transilvania este doar o prezenta in piata si nu reprezinta nimic pentru mine.
Numai bine
Ivan Mihai la 17 Martie 2009, ora 18:26
Intrebare:
Daca cei nesabuiti au luat credite, de ce bancile nu au facut o analiza corecta? Cred ca nu-ti imprumuti cunostintele insolvabile.
Daca da nu cred ca vine nimeni sa te despagubeasca.
Nu am vazut banci in faliment pana acum si ca urmare cred ca nu sunt expuse media nici macar in procent de 1%.
Presa din pacate stie prea putin din cea ce s-a intamplat in spate.
Trebuie sa intelegi ca exista un cartel international al bancilor, mai puternic decat statele unde acestea activeaza, si ca urmare o sa vezi din ce in ce mai multi crescatori de gaini care stau in corturi la periferia oraselor nu numai americane.
S-ar putea ca politica de acum sa fie cu doua taisuri.

Sunt presate aproape toate statele pt. a salva sistemul bancar in loc de a salva cetateanul.
Nu pot sa ma gandesc ce se va intampla daca se accepta acest lucru in proportia pe care bacile o cer.
In alta ordine de idei, ai pomenit singur de distrugerile de dupa '89 dovedind astfel slabiciunea statului roman. La alte nivele, peste tot, s-a intamplat si se intampla acelasi lucru. Statele au devenit din ce in ce mai slabe iar reprezentantii lor din ce in ce mai corupti.
Trebuie sa citesti cele descrise in "Memoriile unui asasin economic". Sunt povestite lucrurile asa cum au inceput. Se poate deduce lesne cum au continuat si au ajuns la acest nivel.
In ceea ce priveste Banca Transilvania, fi sigur ca reactia acesteia are in spate alte mecanisme si informatii si nu grija fata de client.
Mihai Ivan
Geanina Chelaru la 17 Martie 2009, ora 22:06
In sfarsit mai aud si comentarii intelepte.Nimanui nu-i convine sa plateasca dobanzi si comisioane dar.....Daca ne gandim bine din tot acest balamuc starnit au iesit invangatori camatarii si casele de amanet.Acolo de ce nu comenteaza nimeni?De ce nu ridica nimeni problema nici unui comision??Faceti un calcul si veti avea o dobanda de cel putin 150%.Am si eu o dobanda mare acum la credit, dar ma intreb:cine mi-ar fi dat 20000 euro fara garantii si sa-i mai dau si in rate....Cand bancile nu erau atat de darnice cum au fost pana anul trecut, faceam punga graoasa casei de amanet.Nu-mi cerea nimic, decat aurul din casa pe care daca voiam sa-l dau in schimbul unui imprumut trebuia intai sa-l cumpar.Cu ce bani??Presa ar trebui intai sa gandeasca si apoi sa dea cu piatra.Cu publicitatea negativa tot noi am avut de pierdut.
Elvira Bilcea la 18 Martie 2009, ora 23:16
Gasesc interesante si pertinente comentariile voastre .Ma bucur ca v-am descoperit !
In alta ordine de idei,Ivan Mihai , cine este autorul cartii pe care ai mentionat-o , "Memoriile unui asasin economic"?. Cum pot sa o procur?

Multumesc,
Elvira Bilcea

  Inapoi la articolul Banca Transilvania taie dobanzile la creditele in lei

Setari Cookie-uri