Comentarii pe articolul Producatorul de termopan Casa Noastra, 45 mil. euro pentru extinderea fabricii de langa Craiova


Tamplarie PVC

Gabriel Matei la 11 Martie 2008, ora 08:17
Tamplarie PVC
Este foarte interesanta aceasta investitie !
La ora actuala, in tarile comunitare din randul carora facem si noi parte, precum si in SUA si Canada, tendinta generala este de inlocuire a tamplariei pvc cu tamplaria din lemn stratificat, intr-adevar nai scumpa dar mult mai ecologica.
Este remarca unui constructor !
Fundamentarea stiintifica poate fi data de specialitii in chimie organica.
"Imbatranirea" PVC este un fenomen impotriva caruia inca nu s-au descoperit remedii.
Dupa 10 ani tamplaria trebuie inlocuita deoarece ruperea legaturilor moleculare ale policlorurii de vinil, determina eliberarea in aer a moleculelor de clor, substanta care este o substanta toxica.
Deci in concluzie ( ca si la inceput ), interesanta investitia !
Andrei Chirica la 21 Martie 2008, ora 17:36
De curand mi-am pus termopane si m-a intrigat faptul ca ar putea fi toxiceasa ca m-am documentat si am aflat ca ce se spune in comentariul lui Gabriel Matei nu este adevarat. Am aflat ca asa zisa imbatranire a PVC afecteaza profilele de proasta calitate, in compozitia carora nu se adauga stabilizatori contra actiunii razelor UV. Asta inseamna ca, la fel ca in toate domeniile, este foarte importanta calitatea.
Este adevarat ca atat aluminiul cat si lemnul (cu conditia sa fie bine tratat impotriva cariilor, umezelii si actiunii UV) au durate medii de viata mai mari decat PVC-ul, insa durata medie de viata a profilelor din PVC depaseste in cele mai multe cazuri 25-30 de ani. In plus, ferestrele din PVC sunt de cel putin trei ori mai ieftine decat cele din aluminiu sau lemn. Mai mult, procesul de fabricare al aluminului consuma multa energie, iar resursele de lemn sunt limitate. PVC-ul reprezinta un compromis universal acceptat, fiind un material alternativ lemnului si aluminiului, insa mult mai ieftin, cu proprietati izolatoare mai bune decat aluminiul si comparabile cu lemnul. In plus, PVC-ul nu prezinta nici un pericol pentru mediu, putand fi reciclat in proportie de 100%.

Daca vreti sa aflati mai multe puteti accesa:

http[:]//ec[dot]europa[dot]eu/enterprise/chemicals/sustdev/pvc-final_report_lca.pdf

www[dot]pvcawareness[dot]com/PVCLifeCycle.htm

www[dot]veka[dot]de/homepage/divers/en/produkteigenschaften.htm

www[dot]veka[dot]de/homepage/divers/en/langlebigkeitundpflege.htm

www[dot]veka.de/homepage/divers/en/umweltfreundlichkeit.htm

  Inapoi la articolul Producatorul de termopan Casa Noastra, 45 mil. euro pentru extinderea fabricii de langa Craiova

Setari Cookie-uri