Comentarii pe articolul Solutiile pentru reducerea somajului: Agricultura si turismul


agroturism si mamaliga

Caimac Laurentiu la 24 Martie 2009, ora 12:47
Romania ireala a gasit solutii. Parca ar fi Age of Empires. Luati si jucati-va, sa vezi ce fain se da upgrade la moara, fermele se cultiva fara probleme si taranii muncesc fara pauza. Evident si taranii au upgrade-urile lor. Cultiva fara incetare. Desi, daca te duci la magazinul satului si vinzi mancare, initial e scumpa. Sa zicem, cam 200 de galbeni la 200 de unitati de masura de grane recoltate. Insa, cu cat vinzi mai mult, cotatia granelor scade. Daca initial, trecerea dintr-o faza economica si sociala inferioara, la una superioara este conditionata sine qva non de productia agricola, ulterior aceasta este, desi unul dintre elementele definitorii ale existentei si dezvoltarii, de aceasta data armata, pt ca razboiul este de fapt fundamentul jocului de strategie amintit, mult mai nesimnificativa. Din jocul asta am desprins faptul ca agricultura isi pierde din valoare odata cu posibilitatea producerii si vinderii de cantitati considerabile. Totodata, sa ajungi la acea productie, uneori chiar excedentara in economia jocului, dar care totusi se poate transforma in aur, la o rata total defavorabila, ai nevoie de dezvoltare a procedeelor de obtinere a recoltei. Insa in romania nu se face upgrade nici la mecanizare, nici la mentalitatea taranului. iar daca s-ar face, ne trezim cu un excedent de grane, care oricum nu au pret. deci, decat sa muncesti degeaba la implemetare si productie, mai bine stai degeaba, asa balcanic si te uiti la stoluri calatoare. pana la urma o sa faca altii razboi si-o sa scoata lumea din criza care nu avea avea curant punctul maxim de profunditate. care se va sti cand este, doar dupa ce a trecut.
Treaba cu turismul este o idiotenie. Pai cine mai merge in vacanta pe timp de criza? Turismul mondial e in criza. Si noi dezvoltam turism. Cand avem preturi comparabile cu Europa occidentala si servicii comparabile cu Africa centrala.
Desi se poate. Pt ca romanul scapa de criza plecand in vacanta si cand nu mai are bani, schimba o suta de euro. Dar bancul e perimat. Cine ne mai trimite suta de euro? Cand noi in curand o sa fim datori chinezilor cu suta de dolari. In ecuatia...China cumpara titlurile de stat americane, America da lichiditatile chinezilor fraierilor care nu stiu sa manance oua din ograda lor si muraturi si fasole. M-am plictisit sa scriu. ceau.
Nicolae Emil Trufas la 29 Martie 2009, ora 10:17
Da turismul agroturism , turismul balnear , montan, manastiri( turism religios) , marea neagra e singura solutie Daca se investeste bani vreo 2 - 3 miliarde de eur in timp de zece - 20 ani devenim in top 3 in Europa . In agricultura naturala , biologica 4-5 miliarde de euro si ne asiguram necesarul alimentar fara a mai importa , chiar vom exporta produse de calitate . Este posibil sa devenim un mic paradis turistic ....... Avem ce arata Europei . In infrastructura satelor ( drumuri , poduri , apa , canal , gaz , electricitate ) trebuie investit .....
Trufas Nicolae Emil
Turismul in 3 - 5 ani isi va reveni .... exact cat ne trebuie noua sa ne punem la punct .....

  Inapoi la articolul Solutiile pentru reducerea somajului: Agricultura si turismul

Setari Cookie-uri