Comentarii pe articolul Cea mai neagra estimare pentru Romania: Economia se va comprima cu 7,5% in 2009


Vax

Dimofte Catalin la 25 Martie 2009, ora 01:59
Da' despre economia UK nu zice nimic grupul britanic Capital Economics???
Dragi colegi jurnalisti -- dar si cititori de WS.ro -- s-avem rezon. Toate cifrele astea valoreaza cam cat praful de pe toba. Sunt "scoase" din niste modele matematico-financiare inevitabil aproximative. Foarte aproximative. Cam ca prognoza meteo pe care-o auzii deunazi despre luna aprilie 2009 in Romania -- temperaturi intre -5C si +30C. Tare de tot. Pot sa fac si eu una, pliz? In 2010 temperaturile in Romania se vor situa in intervalul -30C si +40C.
Asa si cu astia. PIB-ul va varia cu procente intre +10% si -50% -- can't fail prediction. Btw, nu putem face ceva ca sa eliminam barbarismul asta oribil, crestere negativa???
La fel de aproximative ca si alea care, sa tot fie de-atunci vreo doi ani in mai care vine, preziceau moartea ciclurilor economice, crestere infinita si la vara cald, cu doar niste saptamani inainte de debutul crizei.
Mi-am jurat atunci in barba ca, daca o fi sa traiesc pana la pensie, o sa fac un studiu comparativ intre predictiile tuturor acestor "pundits" si realitate... da' probabil ca n-are rost, e lesne de presupus cam ce-ar arata un atare studiu...

Asa incat -- cool off.
Il Eu la 25 Martie 2009, ora 13:47
Preziceril se adeveresc prin repetarea lor pina cind lumea panicheaza si asa se ajunge la efectul dorit. Este adevarat ca nu valoreaza nimic dar ne bombardeaza cu ele pentru ca sa fie aplicate prin descurajarea investitorilor.
Asa cum spunea un alt comentator, trebuie reanalizata situatia si drumul pina la ceea ce s-a intimplat pt a nu cadea din nou in aceeasi groapa.

  Inapoi la articolul Cea mai neagra estimare pentru Romania: Economia se va comprima cu 7,5% in 2009

Setari Cookie-uri