Comentarii pe articolul Aplicarea impozitului forfetar ar falimenta zeci de mii de microintreprinderi


Sper sa le vina mintea la cap...

Macaveiu Traian la 1 Aprilie 2009, ora 10:16
mi se pare cea mai mare porcarie sa se perceapa impozit unei firme care de exemplu nu are activitate (nu vinde, preseteaza, etc nimic). De unde sa mai plateasca impozitul?! Sau stimabilul ministru crede ca toate firmele care sint pe minus sau nu au de lucru sint asa pt ca asa le place sau din cauza marasmului economic in care ne zbatem??
Bors Dan la 1 Aprilie 2009, ora 16:32
Parerea mea este ca ar trebui impus un astfel de impozit forfetar pe la 500 euro/an, cam cat plateste impozit pe venit un salariat cu 1100 lei/lunar timp de un an. Suma de 1300 de euro este prea mare.
Daca vrei sa ai firma si generezi hartii in administratia financiara, incurci lumea oamenilor de afaceri plimband o sacosa de acte, fara sa fii capabil sa generezi profit cat un salariu mediu pe economie, atunci trebuie ca cineva sa te invete minte si sa te faca sa te intorci inapoi de unde ai plecat.
Vrei sa inveti sa faci afaceri, trebuie sa platesti. Invata bine ca si angajat cum se face o afacere, si apoi cand iti faci firma genereaza profit si plateste ca toata lumea impozite si taxe. Vrajeala cu pierderile raportate ani la rand e pentru neaveniti.
Eu generez profit si platesc taxe. Daca nu as mai gasi cum sa fac profit, dau lumea afara, inchid, intru in conservare cu toate, ma duc si ma angajez si redeschid cand simt ca va merge. Dar sa stau ani de zile cu firma pe pierdere si sa spun ca sunt om de afaceri, parca mi-ar fi rusine. Si asa s-ar mai rari patronii cu numele si ar ramane cei mai multi din cei cu fapta.
Alabala Portocala la 1 Aprilie 2009, ora 19:45
Intr-adevar, buna poanta de 1 aprilie, asta de la comentariul 2 .... Cica cei care sunt angajati muncesc acolo doar ca sa "plateasca" pentru a invata cum sa faca afaceri... Mai mare obraznicie n-am auzit vreodata... Mai bine recunoaste, mai "patronule", ca tu ii platesti pe oameni ca sa iti iasa tie profitul, si nu invers. Folosesti munca lor tocmai ca sa ai tu profit. Asta inseamna afacere, sa iei profit din munca altora ( deci sa fii istet incat ei sa piarda in timp ce tu castigi ).
Asta e gandirea tipica de parvenit, care e convins ca are profit ( adica el castiga ceea ce nu merita, pur si simplu "ii merge"). Daca o numeai "castig" sau mai bine "compensatie", te mai credeam ca faci afaceri ( compensatia era fiindca luai mai mult pentru inteligenta ta sau investitia capitalului propriu, deci pe merit, nu doar ca ti-am mers ca sa- pacalesti pe altii - salariati plus clienti ).
Din pacate, asa se numeste si in lege, tot "profit", si nu "recompensa".

  Inapoi la articolul Aplicarea impozitului forfetar ar falimenta zeci de mii de microintreprinderi

Setari Cookie-uri