Comentarii pe articolul Restante la credite: Cum actionam cand nu putem plati ratele la banci?


Restante la credite Cum actionam cand nu putem plati ratele la banci

Gagiu Alexandru la 1 Aprilie 2009, ora 15:20
Toate bune si frumoase, iata ca s-a mai scris un articol, de mare interes pentru multi... si cam atat
ce se intampla de fapt in realitate? vor sau nu vor bancile colaborarea cu cei bine intentionati dar loviti de aceasta criza (de care fie vorba intre noi, insusi sitemul bancar e vinovat) ?
am citit slide-urile si nu am aflat nimic nou, nimic util, nimic concret, si pana la proba contrarie, nimic adevarat...
Faceti o ancheta, incercati sa mergeti incognito la banci, Mystery clinet va spune ceva? si apoi scrieti REALITATEA, fiindca asta ramane dincolo de audienta si de nr de hit-uri pe site

Maftei Simona-Gabriela la 1 Aprilie 2009, ora 19:52
bancile, cel putin bancile mari din Romania sustin clientii buni care acum se confrunta cu probleme financiare. se poate acorda o reesalonare atat timp cat se prezinta documente justificative care demonstreaza ca venitul familiei s-a diminuat. Reesalonarea de fapt inseamna ca iti da un nou credit a carui suma este soldul creditului existent+restante, eventual se prelungeste perioada de creditare astfel incat suma lunara de plata sa poata fi sustinuta de catre client. se merge si pana la acordarea unei perioade de gratie la plata creditului pentru o perioada cuprinsa intre 6-12 luni, timp in care clientului i se ofera posibilitatea de a se restabili financiar. Vorbesc in cunostinta de cauza. :)
Chiru Catalin la 2 Aprilie 2009, ora 09:27
Mai Simona, despre care banca vorbesti ? Eu am facut la ING o cerere acum aproape o luna jumatate si inca nu am primit nici un raspuns!!! Ba intre timp m-au introdus si-n baza de date ca rau platnic !!!
Maftei Simona-Gabriela la 3 Aprilie 2009, ora 19:33
Catalin, vorbesc despre BRD, BCR si cred ca si Raiffeisen. cazuri concrete cunosc in BRD, clientii din momentul in care depun cererea de reesalonare primesc raspuns in cel mult 15 zile. nu cunosc oferta sau circuitul cererilor facute la ING dar ar fi bine sa mergi sa intrebi, normal cererea ta ar fi trebuit sa primeasca un numar de inregistrare si sa primesti un raspuns in maximum 15 zile. idee este ca aceste cereri au coimpetenta de aprobare la centrala bancii, de asta dureaza, acolo se trateaza toate cererile din tara, insa nu stiu in cazul ING care este circuitul.
Maftei Simona-Gabriela la 3 Aprilie 2009, ora 19:46
catalin, daca cererea ta se va solutiona pozitiv, si iti va reesalona soldul+restantele, se va tine cont de data in care ai solicitat reesalonare, iar daca la Biroul de Credit ai fost raportat cu intatarzieri ulterior momentului in care ai facut cererea, atunci banca va solicita actualizarea datelor catre Biroul de Credit. In momentul in care creditul este declarat sanatos (adica dupa reesalonare) te vor sterge din baza de date. asta nu este o problema.
Catalin la 14 Mai 2009, ora 19:50
Multzam! Sper sa fie asa! Dar,... intre timp am intrat in a treia luna in care nu am primit nici un raspuns! Pasul urmator este un avocat bun! Asta pentru ca ING nu a respectat Legea nr. 289/2004 privind regimul juridic al contractelor de credit pentru consum destinate consumatorilor, persoane fizice art.9 alin.2 :
"(2) Consumatorul trebuie s fie informat, n scris, despre orice modificare survenit pe durata contractului de credit asupra dobnzii anuale sau a costurilor intervenite ulterior datei semnrii contractului de credit, n momentul n care intervine aceast modificare. Aceast informare se face prin scrisoare recomandat cu confirmare de primire sau prin intermediul unui extras de cont ce se furnizeaz consumatorului n mod gratuit." Din nefericire pentru ING, nu au trimis asa ceva! Avocatul este unul foarte buna asa ca urmatoarea mutare este a lui!
Dan la 22 Noiembrie 2010, ora 14:56
Salutare, eu am un credit la o banca pe o perioada de 10 ani.
Pana acum am platit 3 ani si mai am de platit 7 ani!
Ma intereseaza daca are vre-o cineva cunostiinta de cauza cum pot sa fac sa imi mut creditul la ING si care ar fi beneficiile mele?????
Totusi ma gandesc ca sunt ceva costuri ascunse si aici si ma trezesc peste ceva timp ca o sa am rata si mai mare ca la banca actuala!
Tot din cauza crizei am intarziat putin cu rata si s-ar putea sa fiu pe lista neagra la Biroul de Credit, ma afecteaza cu ceva asta???
Multumesc anticipat

  Inapoi la articolul Restante la credite: Cum actionam cand nu putem plati ratele la banci?

Setari Cookie-uri