Comentarii pe articolul Compania KPMG, acuzata ca ar fi generat falimentul unui creditor ipotecar


COMENTARIU

Delia Boldizsar la 2 Aprilie 2009, ora 13:30
Nu este prima data cand o companie de audit cu nume si renume international " ascunde" sau mai bine zis omite sa semnaleze aspecte de importanta majora pentru investitori.
Credibilitatea Rapoartelor de audit este astfel grav afectata si tot mai mult se naste intrebarea de ce atata teorie in jurul independentei auditorului fata de clientul sau daca si asa aceasta nu duce la nici un rezultat.
Desori m-am intrebat, auditor fiind, daca aceste lucruri se intampla pur si simplu din superficialitatea cu care aceste societati de audit isi fac treaba stiut fiind faptul ca societatile de audit din dorinta de-a economisii costuri folosesc personal fara expertiza necesara ( juniori ) sau pur si simplu aceste " omisiuni "de neprezentare sunt voite?
Greu de admis ca un nume sonor cum este KPMG in materie de audit a ascuns intetionat situatia creditorului ipotecar!!! si atunci ramane ceea de-a doua varianta, superficialitatea si lipsa de competenta, care in opinia mea este si mai grava!
Oricum, fara sa fiu partinitoare este foarte greu sa acuzi o comanie de audit de generarea unui faliment.., auditorul emite o opinie care de cele mai multe ori este insotita de o scrisoare adresata actionariatului , responsabilitatea situatilor financiare fiind insa a companiei.
In concluzie -inca o palma primita de marile societatii de audit!

  Inapoi la articolul Compania KPMG, acuzata ca ar fi generat falimentul unui creditor ipotecar

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile