Comentarii pe articolul Incasarile estimate dupa introducerea impozitului forfetar


Impozitarea firmelor mici

George Niki Uhr la 3 Aprilie 2009, ora 16:42
Stimate domnule Pogea, eu cred ca sunteti pe punctul de a face o mare eroare. Nu vorbesc de faptul ca nu mai primiti votul meu in Vecii Vecilor, ca si partidul din care faceti parte, ci de faptul ca la un calcul elementar rezulta urmatoarele:134,000,000,000 de lei vechi ca nu ma veti face sa cred ca vorbiti de cei noi, impartiti la 242,000 de firme rezulta o cifra de afaceri de cca. 55,400 de lei pe an, adica 4,617 lei/luna. Acesta este de fapt o modalitate prin care niste cetateni isi iau veniturile cuvenite, pentru ca daca aplicam si impozitul aferent dividentelor suma NETA rezultata este undeva pe la 3,700 de lei. Cam pe acolo, iar firmele cu aceste venituri, in fapt, NU sunt firme autentice, ci pur si simplu persoane fizice autorizate sau microintreprinderi. Corect (oarecum pentru ca veti creea discriminare) ar fi sa existe o cifra de afaceri minima (sa zicem PESTE 100,000 Euro/an) pentru care se va plati impozitul forfetar. Nu imi fac iluzii ca veti fi corect!
In afara subiectului: chiar credeti ca oamenii sunt prosti? Va pot oferi eu o explicatie pentru care oamenii prefera sa isi ia veniturile ca dividente in loc de salarii: salariul este impozitat chiar mai mult decat dividentele, dar nu asta este ADEVARATA problema, ci destinatia pe care o iau aceste impozite. Sunt absolut sigur ca ati inteles exact ce vreau sa spun!
Toma Gabriela la 6 Aprilie 2009, ora 14:38
Faceti voi ce faceti si o sa inchideti mai mult de 80% din firme sa vad dupa aceea pe cine o sa mai impozitatiAcesta este ajutorul pentru firmele mici si mijlocii?Toate controalele de la garda financiara care au fost de la inceputul lui ianuarie si pana acum s-au terminat prin spagi,mentionand ca au fost trimisi de catre cei de la guvern sa faca rost de bani pentrubugetul statului! Rusine sa va fie!
Dimofte Catalin la 6 Aprilie 2009, ora 14:59
A-nteles, da' nu-i pasa... Are si el ordinele lui, saracu'...
http://www.petitieonline.ro/petitie-p48923053.html

  Inapoi la articolul Incasarile estimate dupa introducerea impozitului forfetar

Setari Cookie-uri