Comentarii pe articolul Crize paralele cea economica si cea a pietelor de capital


Felicitari

George Stuparu la 6 Aprilie 2009, ora 11:37
Felicitari!Ati avut dreptate cand prognozati finalul crizei financiare la sfarsitul lui martie.Acum ramane de vazut cu ce costuri si cat va fi ecartul dintre criza fin si cea economica ; puteti face si un pronostic in acest fel?! Referitor la piata europeana, euro si non euro , puteti revenii cu un pronostic ?!

Toate cele bune !
Tony A. Romani la 7 Aprilie 2009, ora 03:15
Domnule Stuparu,

Multumesc pentru compliment. Din nefericire, prognosticul economic e mult mai greu de facut decat cel referitor la pietele de capital. Imi place sa cred ca Romania isi va reveni inainte altor state din zona, dar inca nu am suficiente informatii ca sa pot exprima o astfel de parere.
Michael Vielblatt la 10 Aprilie 2009, ora 12:16
O perspectiva obiectiva asupra actualei situatiei de pe piata de capital, insa parerea mea este ca ceea ce dumneavoastra numiti criza in acest sector nu este pe sfarsite. Sentimentul investitorilor fata de potentialul de crestere al bursei de la Bucuresti, cred, a ramas la un nivel destul de scazut, fapt ce duce la o revigorare intarziata a pietei. Doar vestile interne pozitive nu pot propulsa in termen scurt o piata emergenta. De asemenea, rezultatele din luna aceasta, daca vor fi peste asteptari, desi este foarte improbabil, nu cred ca vor inverzi bursa mai mult de cateva zile. Suntem legati prin fulie de arborele cardanic de peste ocean. Iar acolo investitorii sunt foarte dezamagiti de contramasurile luate de administratie(conform sondajelor forumurilor bursiere de peste ocean). Plus ca se vorbeste de zile in care injectiile de capital in active care erau aproape de faliment au asigurat o crestere si un volum bun de tranzactionare zile intregi pe Wall Street. Am impresia ca desi am trecut de 8000 pe Djia, deocamdata, mai mult de atat nu vom vedea.

Succes in continuare in elaborarea articolelor de succes.
Tony A. Romani la 10 Aprilie 2009, ora 16:10
Domnule Vielblatt,
Multumesc pentru observatia dumneavoastra. In comentariile mele m-am referit in mod exclusiv la Wall Street, la piata de capital americana. Bursele de actiuni pe pietele emergente sunt cu siguranta diferite si am punctat deseori acest aspect. In acest context trebuie observat ca pietele emergente au avut per total de la inceputul lui 2009 o evolutie cu mult mai buna decat piata din New York. Astfel, in timp ce in primele 3 luni indicele Dow Jones a cazut cu 13%, indicele MSCI a crescut cu 0.5% in USD si cu 4% in monede locale. Cat despre DJIA, nu am avut intentia sa sugerez ca va atinge 14.000 si nici macar 10.000, dar imi mentin parerea ca pe Wall Street criza s-a incheiat.

  Inapoi la articolul Crize paralele cea economica si cea a pietelor de capital

Setari Cookie-uri