Comentarii pe articolul Patronatele: Firmele cu afaceri anuale sub 15.000 de euro ar trebui scutite de impozitul forfetar


impozitul forfetar

Marcus la 8 Aprilie 2009, ora 02:10
Impozitull forfetar va taia agresiv apetitul pentru deschiderea de noi afaceri.
De asemenea, impozitul forfetar, va decima din fasa dezvoltarea firmelor mici si mijlocii, acordand avantaje de crestere firmelor mari, care vor prelua din piata/portofoliul acestor firme care isi vor inchide afacerile.
Impozitul forfetar, asa cum este gandit de catre guvernanti, este ANTICONCURENTIAL si ar trebui atacat in instantele de judecata.
Ceea ce face, acest guvern, este comparabil cu acea triplare a taxei auto, de catre decedatul guvern taricean....
Ani la 12 Aprilie 2009, ora 13:20
daca doriti sa ne inchideti, mai bine ne spuneti nu ne cocosati cu taxe pentru ca oricum platim destule taxe si tinem bugetul pe umeri, PANA CAND ?
Gv la 13 Aprilie 2009, ora 11:33
Impozitul forfetar este foarte bine gandit pentru ca numai firmele mici isi platesc toate datoriile si numai de aici vor mai intra niste bani la buget. Daca tot se va plati , corect ar trebui sa se aplice un procent de impozitare. Grila de impozitare asa cum e conceputa e o mare magarie si clar avantajeaza firmele mari.
Silviu la 4 Mai 2009, ora 21:51
de la firmele mici nu va mai intra nici un ban la bugetul statului pentru ca se vor inchide ! eu am o microintreprindere ( eu si sotia ). facem fata destul de greu la toate taxele, impozitele si contributiile sociale. ce ne ramane? aproape nimic. dar asa cum este supravietuim si nu cerem nimic de la stat. dimpotriva, dam. ne-am facut calculele si nu mai avem de unde sa dam mai mult decat dam acum. eventual sa nu mai incalzim casa deloc si sa nu mai aprindem nici un bec. asta e viata? de asta muncesc si ma chinui sa mentin firma cat de cat??? solutia? - inchidem si cerem ajutor de somaj dupa care.....
Jane la 26 Mai 2009, ora 12:25
de ce nu se iau masuri pentru firmele care au fost pe zero ani de zile, astfel incat sa se dea dispozitie legala pentru inchiderea acestor firme, fara sa mai plateasca bani la regsitrul comertului pentru suspendare? Ce suspendare, daca nu au avut activitate atatia ani si nici bani sa plateasca suspendarea? Pentru ce sa mai ramana suspendate 3 ani, ca apoi sa plateasca din nou pentru alta suspendare? La ce ajuta statul firmele suspendate? Ca sa inchida firma costa mai mult, iar fiscul face impunere din oficiu daca nu depui declaratie. Cum sa scapi de o firma care oricum ai proceda, ori ramai cu ea in asteptare, ori ramai cu datorii impuse din oficiu? De ce nu le-a dat un ragaz celor cu cifra de afaceri zero pe o perioada mai mare de ... (cativa ani) sa se decida: ori isi vor realiza cifra de afaceri, ori vor fi radiate din oficiu? Ce cifra de afaceri reprezinta cifra zero? Cine a putu sa gandeasca o asemenea aberatie? Chiar nimeni nu se sesizeaza?

  Inapoi la articolul Patronatele: Firmele cu afaceri anuale sub 15.000 de euro ar trebui scutite de impozitul forfetar

Setari Cookie-uri