Comentarii pe articolul Ce impozit forfetar vor plati firmele in 2009 si 2010


forfetarul lui Pogea - inechitabil, necostitutional

Kalikless la 11 Aprilie 2009, ora 16:50
Introducerea impozitului forfetar este justificata de catre initiaoiri ca o masura de combatere a evaziunii fiscale, lucru dorit si de catre contribuabilii onesti, ori, ceea ce ni se propune si ni se impune nu are legatura cu combaterea evaziunii fiscale.
A lua drept criteriu cifra de afaceri pentru stabilirea unei obligatii fiscale s-ar justifica doar in cazul in care ponderea valorii adaugate ar fi aceeasi la toti agentii economici , ceea ce nici pe departe nu este cazul, pentru ca un impozit pe venit se plateste din valoarea adaugata incasata de firma si nu pentru simplul fapt ca figureaza la ORC. Firmele mici, din zonele mai slab dezvoltate vo fi cele mai crunt lovite de acest ipozit tocmai intr-o situatie de criza economuica.
Acest sitem de impozitare este vadit si voit inechtabil, ceea ce face ca actul normati rescectiv sa fie neconstitutional si atacabil cu succes in contencios admistrativ, ceea ce cred ca se va produce.
Evaziunea fiscala nu bazeaza in primul rand pe calcule eronate , ci pe neinregistrarea unor venituri.
Cred ca un impozit stabilit pe baza valorii adaugate, ar fi cel mai echitabil si foarte usor stabilit pentru fiecare firma .
Nicu Haloiu la 18 Aprilie 2009, ora 12:41
Va dati seama ce priceput in economie e un minstru care nu a facut niciun studiu de impact, nicio analiza pe termen mediu a efectului unei Ordonante ce va duce sigur la un dezastru. Multe firme, desi nu au cine stie ce profit, tin cativa angajati carora le platesc toate darile, salariile, etc. O mare parte din ele isi vor suspenda activitatea, ceea ce va duce la un val de someri mai ales in zonele defavorizate, determinanad o presiune si mai mare pe buget. Apoi, din societatile care vor plati cumva aceasta aberatie, cele mai multe (daca nu chiar toate) isi vor scumpi serviciile sau produsele, impactul pe piata fiind devastator ptr o populatie oricum saraca. Dar, la un asemenea guvern, la o asemenea adminstrare alcatuita oricum in quasitotalitate din corupti sau coruptibili, nu avem ce sa asteptam bun. Om trai si om vedea...

  Inapoi la articolul Ce impozit forfetar vor plati firmele in 2009 si 2010

Setari Cookie-uri