Comentarii pe articolul Patronatele: Firmele cu afaceri anuale sub 15.000 de euro ar trebui scutite de impozitul forfetar


Impozitul forfetar

Nicoleta la 13 Aprilie 2009, ora 19:40
Ca tot ce se intimpla la noi in tara, si aceasta idee are "forma" dar nu si "fond". 1. Ideea de impozit forfetar nu trebuia aplicat ACUM, era mai logica aplicarea lui incepind cu 1 iunie 2009 (daca tot se doreste asa de mult!).
2. O suma fixa nu face decit sa SUGRUME si bruma de profit a firmelor mici, nevoite sa se desfiinteze si sa ingroase rindurile somerilor cu angajatii dati afara.
3. Nu va aduce la buget o suma mai mare, caci acele firme CORECTE (marea majoritate platitoare de impozit pe venit!!! - unde, si daca aveai pierdere, tot plateai la stat) nu vor mai avea de unde plati acest impozit.
4. Daca s-a dorit "pedepsirea" firmelor ce se sustrag de la plati de taxe, ar fi fost mult mai corect elaborarea unui impozit procentual in functie de cifra de afaceri.
5. Acele firme mari care vor supravietui acestei asa-zise crize, cu cireasa numita "impozit forfetar" in virf, vor FACE TOT POSIBILUL sa plateasca suma minima de impozit aferenta cifrei de afaceri.
In concluzie, al nostru guvern, oricum nu ales de noi, cei care facem tara sa mearga, nu a stiut niciodata, nu stie si nici nu va sti ce este mai bine in interesul ambelor parti: societati comerciale si buget de stat. Aceasta relatie nu are decit un singur interes: bugetul de stat.
Mult mai normal si mai OK ar fi fost sustinerea firmelor "supravietuitoare" crizei si nu "omorirea" lor.
Totusi.....INCA......speram intr-o trezire la realitate a guvernului romanesc (prezent si viitor!).


  Inapoi la articolul Patronatele: Firmele cu afaceri anuale sub 15.000 de euro ar trebui scutite de impozitul forfetar

Setari Cookie-uri