Comentarii pe articolul Cum se face o disponibilizare: Pasii unei concedieri


din experienta

Anghel-Grigore Viorica la 22 Aprilie 2009, ora 00:23
In cazul meu disponibilizarea s-a facut astfel:
am fost anuntata la sfirsitul programului de lucru, ca din cauza crizei...s-a desfiintat postul pe care-l ocupam eu; in fata consiliului de administratie unde am fost chemata telefonic mi s-a dat vestea brusc, fara menajamente.
Mi s-a inminat decizia de disponibilizare in trei exemplare si m-au rugat sa le semnez.
In decizie scrie ca trebuie sa mai vin la lucru obligatoriu 10 zile lucratoare si ca urmatoarele 10 zile lucratoare nu sunt obligata sa vin , considerinduse ca-mi caut alt loc de munca , dar voi fi platita - deci in total 20 de zile lucratoare din care in primele 10 zile trebuia sa le invat pe doua din colege tot ce aveau de facut in locul meu. Mai scria ca voi primi un salariu compensatoriu si ca-mi vor fi platite zilele de concediu neefectuate.
Mentionez ca firma este o multinationala cu 150 de salariati din care au fost disponibilizati 25%.
Sfoara Adelina la 22 Aprilie 2009, ora 10:36
In cazul meu a fost foarte nasol. Lucram de un an la o companie de Advertising din Cluj Napoca. Prietenul meu lucra tot acolo. El in creatie(de vreo 6 ani) eu in Client Service. Dupa ce el a parasit firma din motive personale, sefa, a facut tot posibilul sa imi faca viata un calvar acuzandu-ma in fiecare minut ca din cauza mea el plecase. Intre timp s-au gresit cateva lucrari de productie ale clientilor mei (ciudat ca doar ai lor mei) lucrari cu care nu am avut nimic direct de aface decat cand am dat comanda catre colegii din DTP de acolo fiind responsabilitatea lor. Intr-o zi, fara nici o avertizare, doamna R m-a chemat la ea in birou spunand-umi ca ea simte ca o "sabotez" si ca vreau sa ii distrug firma drept urmare am 30 de minute sa predau clientii altei persoane deja de mult aleasa de ea si sa plec din firma ei fara drept de apel. Problema era alta, prietenul meu si-a facut firma si lucra impreuna cu alti doi fosti angajati V. si anume echipa de PR care parasise in aceeasi perioada compania. Si cum spuneam, dupa diversele acuze aruncate de sefa :), mi-am scris demisia, am primit in mana salariul pe care trebuia sa il primesc pentru perioada lucrata pana in acel moment si am plecat. Nici macar nu am avut timp sa imi anunt clientii ca nu vom mai lucra impreuna, mi s-a luat in secunda 2 telefonul din mana. Atunci uimita de imbecilitatea sefei am uitat sa imi cer drepturile si am plecat mancand pamantul sa nu o mai vad. Acum imi pare rau ca nu am alertat institutia care putea sa ma ajute in acest caz si sa o fac sa isi inghita cuvintele. Dar ma bucur ca nu voi mai avea de aface cu aceasta persoana niciodata in viata mea.
Pe perioada de 1 an, 14 angajati au parasit aceasta firma medie cu maxim 60 de angajat. Sunt multi care au lucrat ani si ani in companie dar se pare ca pana la urma si-au dat seama ca nu se mai poate.

  Inapoi la articolul Cum se face o disponibilizare: Pasii unei concedieri

Setari Cookie-uri