Comentarii pe articolul A inceput corectia mult asteptata


Ce este adevarat si ce trebuie?

la 22 Aprilie 2009, ora 11:25
Doua intrebari:
a) Cine defineste investitorul 'adevarat'?
b) De ce investitiile trebuie facute pe minim un an?

As fi vrut sa postez intr-o alta nota, referitoare nesustenabilitatea unei corectii si la lipsa de fond a declaratiilor de marti, ce s-au materializat intr-un raliu. Insa punctele mele de vedere s-ar fi referit la evolutii pe termen scurt/mediu, ceea ce m-ar fi scos din discutiile despre investitii 'adevarate'.

Vreau sa punctez insa niste aspecte:
- scopul unei companii listate pe bursa este de a atrage capital;
- scopul unui participant la bursa este de a inregistra profit.
Cum pietele sunt schimbatoare in trend mi se pare absurd a se considera ca o singura forma de investitie: short, medium, long term sa isi asume rolul de unica strategie adevarata.
Daca cineva investea acum 4 ani si astazi sau in toamna dorea sa isi marcheze profitul ce se intampla? In acest caz putem spune ca o investitie/tranzactionare pe termen scurt/mediu short pe banci care ar fi adus profit s-ar dovedi mai nesustenabila decat cea pe mai multi ani?
Nu inteleg de ce strategia cuiva care are niste bani stransi deoparte si se hotaraste intr-o zi sa ii bage pe bursa si mai deschide ziarul de 2 ori pe luna sa vada ce se intampla este mai sustenabila decat a cuiva care sta 12h/zi cu ochii pe stiri si grafice! Sau altfel spus: de ce un speculator e mai putin demn decat un investitor? Si nu vorbim de suma de bani, sa zicem ca fiecare are 500 de mii usd.
Tony A. Romani la 22 Aprilie 2009, ora 16:25
Stimate cititor, ma asteptam ca cineva precum dumneavoastra sa fie ofensat de observatia mea si exact in acest scop am facut mentiunea respectiva in articol. Fiecare dintre noi poate defini investitorul adevarat cum doreste; personal am folosit cuvantul "adevarat" pentru a diferentia speculatorii de cei care folosesc pentru a cumpara drepturi de proprietar in diverse companii. Bursa a fost inventata pentru ca detinatorii de capital sa poata plasa acest capital in mana managerilor talentati. Nu am intentionat sa denigrez speculatorii deoarece prezenta lor creste lichiditatea in piata si permite raspandirea riscurilor pe o suprafata mai mare. Intentia mea a fost sa ii avertizez pe acei oameni care deschid ziarul de 2 ori pe luna ca nu pot fi la fel de informati ca cei care petrec 12 ore pe zi in fata stirilor si a graficelor. Pentru ca investitorii de rand sa aiba incredere in piata de capital acestia trebuie mai intai sa inteleaga ca nu se pot erija in speculatori. Ramanand investitori adevarati, ei vor avea sanse mult mai mari sa isi atinga scopul final, acela de a genera un profit din investitia la bursa.
Damaschin Emanuel Puiu la 25 Aprilie 2009, ora 10:19
Domnule Romani,urmaresc de ceva timp comentariile dvs.care mi s-au parut pertinente si documentate,la unele chiar mi-am permis sa adaug comentarii.
Nu este cazul celui de fata,din cel putin doua motive:
1.Transpare evident subiectivismul dvs.care deriva (poate inconstient) din pozitia pe care o aveti de bancher de investitii-majoritatea covarsitoare a investitiilor au nevoie de finantare pe termen lung,nu-i asa?
2.Refuz sa cred ca "Wall-Street"-ul reactioneaza la comentarii de genul celui la care ati facut trimitere (nedocumentat,neexplicit si tendentios),si daca totusi o face ,inseamna ca disperarea e maxima si deciziile nu mai tin cont de nici o logica-ceea ce nu cred ca e adevarat,nu-i asa,domnule Romani?!
Tony A. Romani la 26 Aprilie 2009, ora 16:53
Domnule Puiu,
Va multumesc pentru observatia dvs. In primul rand dati-mi voie sa mentionez ca decizia de a raspunde la orice comentarii, inclusiv comentariul dvs., imi apartine in intregime. Redactia Wall Street nu are nici un fel de implicare in aceasta privinta, practic Wall Street nici nu incurajeaza si nici nu previne tendinta mea de a raspunde, in limita timpului disponibil, la comentarii ca cel postat de dvs. Motivul pt care o fac e simplu: incurajarea dialogului intre autor si cititori, desi aproape inexistenta pe alte site-uri de media, este o modalitate prin care eu consider ca pot influenta in mod pozitiv comunicarea civilizata, o comunicare care in timp poate face diferenta intre oamenii de valoare si restul. Ca sa raspund direct intrebarii dumneavoastra, va invit sa cititi urmatorul articol pe site-ul publicatiei NY Times, o publicatie cel putin la fel de respectabila ca Wall-Street.ro: http://dealbook.blogs.nytimes.com/2009/04/20/blog-post-on-bank-stress-tests-adds-to-worries/. Cu privire la disperarea pe Wall Street, sau tendinta de a reactiona la zvonuri, va invit sa cititi un articol publicat in cadrul acestei sectiuni, unde discutam reactia la zvonuri pozitive: http://www.wall-street.ro/articol/Jurnal-de-pe-Wall-Street/59735/Criza-bursei-cumpara-pe-zvon-vinde-pe-stire.html

  Inapoi la articolul A inceput corectia mult asteptata

Setari Cookie-uri