Comentarii pe articolul Topul oraselor din lume in functie de calitatea vietii: Bucurestiul, pe locul 108


Viena

Vlad-Leonardo Leahu la 29 Aprilie 2009, ora 02:28
Eu locuiesc in Viena, si pot spune ca studiul nu face reclama gratuita acestui oras. Intr-adevar, infrastructura este cu mult deasupra Bucurestiului (fac aceasta comparatie deoarece eu provin din Bucuresti). Intr-adevar ai siguranta mersului pe strada, in sensul ca daca mergi la ora 3 dimineata pe strada, nu exista riscul de a fi luat la intrebari. Adevarul este ca la 3 dimineata nu prea e lume pe strada, cum e in Bucuresti. As aduce in discutie si criteriile dupa care sunt facute aceste clasamente. De exemplu internetul : Retelele sunt destul de limitate in Viena, iar pentru a ti se instala internet acasa, trebuie sa astepti uneori chiar luni de zile, deoarece o firma de internet iti instaleaza cablul doar daca cineva de la tine de pe strada are aceeasi retea. Ca sa nu mai spun ca ai limita de trafic si download daca ai abonamentul cel mai ieftin. Apa potabila in Viena.. Nu prea fac reclama apei de aici, deoarece nimeni nu prea bea apa de la robinet, cum facem noi romanii. Se prefera apa minerala. Laud insa transportul public, care este extraordinar, daca ne gandim la punctualitate si fluiditate. Exista 5 linii de metrou care impanzesc orasul, aproximativ 5 linii de tren rapid (a nu se confunda cu trenurile rapide din Romania, prin tren rapid intelegandu-se Schnellbahn) care uneste orasul cu diferite sate din vecinatatea Vienei. Plus multe linii de autobuz si tramvai, care acopera ceea ce metrourile si trenurile rapide nu pot acoperi.
Traficul in Viena: in timp record poti traversa Viena de la Nord la Sud si de la Vest la Est, chiar la ore de varf, chiar daca strazile sunt inguste, iar marea majoritate au sens unic (consider ca din acest motiv se circula asa de liber). Insa un alt motiv pentru care se circula bine in Viena, este ca aici, cat de cat, se respecta regulile de circulatie, bineinteles, cu mici exceptii (fiind reprezentate de turci, sarbi, albanezi, romani, etc), iar oamenii conduc civilizat, fara claxoane, fara injuraturi ca la usa cortului, fara batai in plina strada, etc. Diferenta o face nivelul de educatie, si aici ma refer la cei 7 ani de acasa, nicidecum la nivelul de educatie din scoli, acesta fiind sub nivelul Romaniei; cel putin deocamdata. Laud si curatenia din Viena, cat si parcurile inverzite ale acestui oras, punandu-se foarte mult accent pe locuri de agrement (nu neaparat parc de distractii sau cazinouri) in care poti sa respiri aer curat. Bineinteles ca orice padure are uscaturile ei, atat si Viena are cartiere si sectoare pline de turci si albanezi, de amintit ar fi sectoarele 10, 16, 17 si 18, unde mirosul si mizeria sunt la loc de cinste, insa a nu se considera ca sunt mormane de gunoi pe strada. Exclus asa ceva. Noroc ca aceste sectoare nu sunt foarte mari, cu exceptia sect. 10.
Cam atat despre descrierea Vienei, un oras frumos. In orice caz, cel mai bine este sa consideri orasul visurilor, acel oras unde te simti cel mai bine.
PS:
Dar ar fi de observat si un alt criteriu. Orasul cu cea mai mare rata a somajului.. Ei.. acum sa vedem!!

Numai bine
Florin Anghel la 29 Aprilie 2009, ora 16:39
Vlad,comentariul tau despre Viena a fost unul super,in Bucuresti este invers,aer poluat,multe masini,,intersectii super aglomerate,soferii,cea mai mare parte din ei sunt niste melteni,partea cu cine are si cine nu are prioritate nu prea se respecta,ce sa mai spus ca se vorbeste ca la usa cortului,am vorbit doar despre circulatie ca acolo ne doare cel mai tare.Ce sa mai spun despre cei 7 ani de acasa...tot mai multi copii se intrec in injuraturi,batai,crime,furt,etc Asta este tara in care traim...din pacate...

  Inapoi la articolul Topul oraselor din lume in functie de calitatea vietii: Bucurestiul, pe locul 108

Setari Cookie-uri