Comentarii pe articolul Cum vor fi afectate afacerile romanesti de criza internationala


despre criza din SUA

Mircea Lamurean la 19 Martie 2008, ora 09:34
despre criza din SUA
Pe sunet de senile se fac banii. Deci nu ma surprinde nimic din ceea ce se intimpla. Periodic economia mondiala intra in criza si pentru faptul ca in timp, prin masinatiuni financiare se umfla in mod subiectiv cifrele. Apoi cineva observa, da alarma si brusc toata lumea se sperie si se retrage din aceasta lume iluzorie a pietelor de capital si nu numai. Apoi firesc, mai apar si falimentele. Important este faptul ca in astfel de crize, cei abili si care isi gestioneaza cu grija pasii, vor face bani multi, putind achizitiona la preturi f mici o gramada de active. Pe cind cei necunoscatori, si multi, de obicei din clasa medie, dar si companii conduse -intentionat sa nu- in directii nepotrivite sau luate de valuri, vor pierde multi bani. Este si cazul bancii Bear Sterns, preluata pe bani putini de JP Morgan. Dar ce nu se stie este faptul ca finantatorii JP Morgan sunt si finantatori -ascunsi evident- ai acestei banci. Si atunci cine pierde de fapt : doar actionarii mici ai bancii. Pe cind finantatorii mari si ascunsi cu grija, isi maresc practic participatia intr-o banca, care va creste la un moment dat, precum fat frumos.
Romania nu e racordata decit subiectiv la aceste masinatiuni.Nu e o tara f interesanta pentru investitori. Nici guvernatorul bancii centrale nu agreeaza fondurile speculative si nici nu vede cu ochi buni cresterea companiilor romanesti prin credite independente. El vrea sa controleze totul (ceea ce nu se poate). Valoarea pe bursa a companiilor romanesti este f mica si nici decum de 10-100 de ori mai mare asa cum se intimpla in SUA. Deci, cei bogati din Ro, vor incerca sa accentueze criza bursiera si cit de curind si pe cea imobiliara, pentru a achizitiona la pret mic tot ce se poate cumpara.
Cu drag
Cum se spune : pierderile sunt pentru masele largi iar cistigurile sunt pentru elite.
Irina Ionescu la 19 Martie 2008, ora 13:43
Draga Mircea, super comentariu. Situatia este exact asa cum spui tu. Este o placere sa gasesc si comentariile unor oameni educati din care sa mai poti invata si cate ceva. Nu stiu daca ai observat, dar sunt extrem de putine - sau lipsesc cu desavarsire - comentariile pertinente la subiectele ce tin de domeniul financiar/economic. Cu stima!
Marius Aurelian Caranfil la 23 Martie 2008, ora 12:57
Pana unde credeti ca va scadea piata imobiliara in procente.Eu nu cred ca mai mult de 20-25%

  Inapoi la articolul Cum vor fi afectate afacerile romanesti de criza internationala

Setari Cookie-uri