Comentarii pe articolul Ce impozit forfetar vor plati firmele in 2009 si 2010


microintreprinderi

Silviu la 4 Mai 2009, ora 22:47
eu am o microintreprindere si platesc de ani de zile un impozit de 2,5 % din cifra de afaceri. acum, cu impozitul forfetar, la cifra mea de afaceri, voi plati 6, sau 7 %. in schimb, firmele cu o cifra de afaceri de miliarde vor plati mai putin de 0,02 % din cifra lor de afaceri. o firma mica (cum este a mea in care lucrez doar eu cu sotia) este foarte, foarte, foarte posibil sa nu ai profit sau sa fie de cateva sute de lei pe luna. oricum, ca microintreprindere impozitul se platea dupa cifra de afaceri, deci nu conta daca ai sau nu profit. problema guvernului (spun ei) este ca se lucreaza la negru si de aceea se introduce impozitul forfetar. pai daca pana acum se lucra la negru de ce de acum incolo sa se lucreze altfel ? ba din contra !
statul va plati sute de mii de someri in plus ca pana acum !!! dupa ce se va termina perioada de somaj ce vor face toti acesti oameni ???
oricum ai intoarce-o si ai suci-o nu iese la socoteala de ce guvernul vrea impozitul forfetar !!!
raspunsul nu poate fi decat unul singur : o firma cu o cifra de afaceri mare (asa cum au de regula parlamentarii, guvernantii, si "prietenii" lor) si care pana acum plateau 16 % din profit, adica chiar si sute de mii de lei, acum vor plati maximum 43.000 (patruzeci si trei mii lei), adica "nimic". pe langa asta nu vor mai fi nevoiti sa faca tot felul de "artificii" pentru a-si face profitul impozabil cat mai mic.
intrebare : ati auzit de vre-un mare om de afaceri sa comenteze impozitul forfetar? s-a plans vreunul din ei ca plateste mai mult si nu-i convine ?
concluzie : de 20 de ani in aceasta tara tot ce se face se face doar pentru "ei".

  Inapoi la articolul Ce impozit forfetar vor plati firmele in 2009 si 2010

Setari Cookie-uri