Comentarii pe articolul FMI: Am supraevaluat nevoile de finantare externa ale Europei de Est


Errare humanum est

Dimofte Catalin la 8 Mai 2009, ora 15:32
Foarte, foarte tare... Urmeaza sa ni se spuna numele "acarului" Paun, probabil vreun intern sau vreo secretara, care urmeaza a fi penalizat(a) cu mustrare aspra cu avertisment si taierea a 10% din salariu pe trei luni.
Altminteri, treaba e sci-fi. Au gresit "putin" cifrele -- cu un factor de 2-3 in cazurile prezentate. Ce atata taraboi??? Doar a gresi e omeneste, nu?
Ce altceva si de cate alte ori or mai fi gresit, sau or sa mai greseasca? FMI, si mai cine? Vreo garantie ca n-o sa se mai intample, vreo responsabilitate, vreo penalitate, ceva? Cre'ca nu...
Ma intreb daca Romania nu e si ea pe lista. Daca ar fi, iar eroarea ar fi fost de-acelasi gabarit, s-ar putea oare zice ca am luat 13 miliarde in loc de sapte?
Sase miliarde "inutile", care la sa zicem 3% dobanda pe an "produc" niste mici si inocente 15 milioane de ioroi dobanzi pe luna pentru imprumutator???
Pana recalculam, pana renegociem, pana modificam (asta daca mai modificam, sau mai bine-o lasam asa cum a cazut ca, deh, nu vrem sa-i ambarasam pe partenerii nostri din FMI si de prin alte parti, si-asa se simt bietii de ei jenati) poate se-aduna macar de vreo 100 milioane acolo, niscaiva maruntis...
Cine plateste si cine-i de vina? Pai, ca-n bancul de-altadata -- taranul roman e de vina, ca doar n-ati vrea sa fie guvernul sau FMI-ul...
Mergand cu speculatia doar inca un pas mai departe, nu ne-am putea oare lesne imagina ca nevinovatele erori au fost doar putin mai mari decat au descoperit cei de la ING si ca, de fapt, poate nici macar nu era nevoie de finantare???

  Inapoi la articolul FMI: Am supraevaluat nevoile de finantare externa ale Europei de Est

Setari Cookie-uri