Comentarii pe articolul Impozitul forfetar ar putea fi anulat din toamna


neputinciosi in fata unui dezastru

Iremia Andreea la 8 Mai 2009, ora 16:35
A inceput campania electorala pentru alegerile din 7 Iunie.
Nu este nici un rationament economic sa se adune bani de la cei care
trebuie sa primeasca.
Si apoi , cum poate fi stabilit un astfel de prag valoric:
,,De asemenea, intreprinzatorii care inregistreaza venituri cuprinse intre 430.001 si 4,3 milioane lei vor plati un impozit de 5.733 lei in 2009 (8.600 lei in 2010), cei care inregistreaza cifre de afaceri intre 4.300.001 si 21.500.000 lei vor plati impozit de 7.333 lei (11.000 lei in 2010)".
Pai un prag de 430000 lei poate fi la fel cu 4.3 milioane lei ?
Am o firma si nu am bani , ( nu duduie se recunoaste asta ) sa platesc CAS si celelalte cheltuieli pentru cei 3 angajati datorita : leasingului (crestere
a cursului valutar ) , dobanzilor marite la credite si diferenta de curs , a
comunicatiilor-tot afectate de curs si trebuie sa renunt la acestea :sa nu o duc mai bine la pensie ,platind CAS prin plata impozitului forfetar.Nu putem
decat sa micsoram salariile ,sa scadem CAS -ul, etc. ca sa facem bani
de impozitul forfetar (din credit personal) sa mentinem firma pentru zile mai buna.
Am participat la o licitatie ,fata de concurent am avut un pret mai mic cu
20.000 lei, nu mi-a atribuit contractul,pentru ca cineva acolo, nu verifica o hartie...daca unitatea este sau nu agreata de U.E. , daca nu-i fals documentul
prezentat.
Pai banii la achizitii se duc la cine trebuie sa castige,la preturi care ar putea fi economie bugetara.Si sa platim si impozit...forfetar pentru bataia de joc si
distrugerea locurilor de munca.
Asistam neputinciosi la cea mai mare distrugere a locurilor de munca din
"92 incoace...de parca s-ar tine necuratul dupa noi si ne intreaba :
,,n-ati pierit cand v-am aruncat in strada dupa 15 ani de munca, cu experienta? V-ati facut patroni? Las ca va terminam noi! "
M-a invatat un preot sa le arunc cu aghiazma , sa nu-i luam..pe toti cei...care
Numai cine nu a mers cinstit si a facut cinstit banii sau a lucrat numai la buget ,poate sa zica: ,,las ca" i scoateti voi!" Cine-i print si cine-i cersetor?
Claudia Matei la 9 Mai 2009, ora 10:59
Eu nu sunt de acord cu introducerea acestui impozit forfetar IMM-urilor in aceasta perioada de criza, e o aberatie care va distruge firmele care functioneaza legal si-si achita anual toate taxele si impozitele, masura aceasta fiscala este oportuna pentru acele firme care nu functioneaza legal si care fenteaza statul prin diverse mijloace, neplatind impozitele datorate.
Daca aceasta masura ar fi temporara, tot ar fi o aberatie intrucat nu se justifica in contextul economic actual, preturile au crescut la toate in loc sa se mentina la fel sau sa mai scada, viata e din ce in ce mai grea si oamenii nu mai au bani sa-si plateasca decat traiul minim sau nici macar pe acesta.
Avand in vedere ca se apropie si alegerile electorale, masura asta este binevenita doar pentru parlamentari pentru a-si spori veniturle si a cheltui banii populatiei si asa greu incercata de acesta criza financiara.
Enescu Constantin la 11 Mai 2009, ora 09:16
Suntem de rasul lumii !!! De ce se anuleaza impozitul forfetar ? Pentru ca micii investitori fac presiuni ? pentru ca micile afaceri au fost deja inchise ? pentru ca vine campania electorala ? Doamne, ce dobitoci au ajuns al guvernare : era atat de greu de anticipat ca romanii isi vor inchide firmele cand pe timp de criza se inaspreste fiscalitatea in loc sa se relaxeze ? Nici una dintre guvernarile de pana acum nu au reusit sa adune la Bugetul de stat toate impozitele de la toate firmele.Asa ca tot prostii sa plateasca ?

  Inapoi la articolul Impozitul forfetar ar putea fi anulat din toamna

Setari Cookie-uri