Comentarii pe articolul ArcelorMittal, in cautare de lichiditati


Se clatina colosul

July la 16 Mai 2009, ora 11:03
Se clatina colosul, expansiunea grupului LNM - Ispat - Mittal - ArcelorMittal, este una foarte curioasa, nu s-a reusit niciodata in toata istoria economica ca in 10 ani o firma sa aiba o dezvoltare atat de puternica.
Nu este normal, nu ai timp sa-ti organizezi operatiunile si sa-ti pui la punct toate strategiile economice, de resurse umane, investitii si dezvoltare.
Cresterea nu a fost una sanatoasa, a fost una conjuncturala si abila fiind sustinuta in primul rand politic si apoi financiar - bancar la cel mai inalt nivel.
Acum insa toate etapele sarite cu nonsalanta se intorc impotriva organizatiei asa cum se observa in realitate, probleme majore au inceput sa apara in toate subsidiarele inclusiv in Romania. De exemplu la Galati se inchide Uzina Cocsochimica (1400 de angajati vor pleca voluntar sau vor fi redristribuiti).
Alegerea este una dificil de inteles pentru ca inchiderea unei Cocserii inseamna de fapt distrugerea acesteia, nu se va mai putea relua procesul de fabricatie decat dupa ce reconstruiesti alta. Acest lucru vine in sprijinul afirmatiilor mele si anume ca dezvoltarea a fost una anormala si conjuncturala facuta fara o restructurare serioasa si stabilirea corecta de prioritati si obiective.
Pe fondul scaderii tot mai intense a cererii de metal, in special pentru piata automotive (acolo unde ArcelorMittal este lider de piata) problemele pentru aceasta companie se vor acutiza si vom asista la inchiderea de noi capacitati si in vestul Europei.
In Siderurgie criza abia a inceput, urmarile vor vi dezastruase pentru Europa, iar daca noi romanii prin Institutiile statului nu vom lua masuri vom pierde acest sector.
sa speram ca nu.

  Inapoi la articolul ArcelorMittal, in cautare de lichiditati

Setari Cookie-uri