Comentarii pe articolul Managerii romani, catre guvernanti: Asumati-va un rol mai puternic in economie


sa se etatizeze tot

la 28 Mai 2009, ora 06:29
Eu propun sa se etatizeze tot ce este privat in tara asta (si asa cei de la stat - si observam ca tacit se tot mareste numarul intreprinderilor de stat - castiga cel mai bine). De ce sa mai dai spaga ca sa te angajezi la stat... sa fie toate intreprinderile si prestarile de servicii de stat... Asa macar stii ce ai de facut timp de 5 ani gloriosi... De ce numai unii sa beneficieze de primele si salariile mari de la stat... Vrem etatizare... Sa fie bine ... sa fie ca inainte... Vrem la stat ca altfel nu mai putem.. ne omoara statul (finantele, primariile, agentiile de drumuri si poduri, schimbul valutar impus de stat) .... Vrem la stat caci acolo e mai bine....
Stan Gherghina la 3 Iunie 2009, ora 21:25
Nu sunt adepta recentralizarii si a conducerii totalitariste,dar zi de zi vad ca ceea ce s-a desfintat ca facand parte din vechea economie nu a dus la o revitaliare in economia romaneasca.Fabricile si uzinele dezafectate au ramas niste vestigii caraghiose (ca in tragediile grecesti)si in locul lor nu s-a pus nimic eficient.Locuri pustii si murdare,mii de metri de teren ai nimanui pe care se pird bani.
Se tot vorbeste despre incurajarea micilor intreprinzatori,dar daca apar de ce nu pot sa-si duca visul mai departe si sa se vada in timp si un oarecare rezultat din aceste mici productii si doar se aud vaicareli despre taxe si birocratii care impiedica activitatea acestora.
Sunt din ce in ce mai surprinsa de aparitia sucursalelor de banci pe toate strazile Bucurestiului si farmacii din tot felul de lanturi farmaceutice de parca romanul nu ar mai avea de facut altceva decat sa imprumute bani si sa-i cheltuiasca pe medicamente,dar sa munceasca,,unde"este?
Modernizam drumurile si finantam proiecte de actualizare a parcului auto,dar sa producem si noi ceva pe cand,ca pana acum luam totul din import,noi mai exportam ceva in afara de vorbe?
Va respect pentru modul cum dezbateti proiectele economice si finaciare dar sincer nu vad nici o ,,miscare reala spre ceva productiv"si asta cred eu ca inseamna economie si piata de desfacere si piata financiara.
Si mai constat ceva in ultimul timp:odata cu reeditarea unora dintre cartile de valoare ale culturii romanesti mi-am reamintit de Ciulinii Baraganului care nu se stradiuesc prea mult sa-si recapete terenul pentru ca oricum nu mai avem nici agricultura care pana la urma a fost o parte importanta a economiei noastre care intre timp a fost decimata de seceta altor programe de retrocedare.
Poate va amuza randurile mele dar cred ca in spatele lor veti gasi subiecte pertinente pe care specialistii dumneavoastra sa le comenteze si poate sa gaseasca si niste raspunsuri.

  Inapoi la articolul Managerii romani, catre guvernanti: Asumati-va un rol mai puternic in economie

Setari Cookie-uri