Comentarii pe articolul Mihai Ghyka pleaca de la conducerea InBev Romania


Mihai Ghyka nu poate fi o pierdere ptr nici o companie

Andrei Cristea la 21 Martie 2008, ora 13:58
Mihai Ghyka nu poate fi o pierdere ptr nici o companie
Am avut ocazia sa-l cunosc acum ceva vreme cind am aplicat ptr o pozitie in InBev.

Desi mi-au placut toti cei dinaintea lui, exact interviul final cu Ghyka m-a determinat sa aleg o alta oferta (desi am primit de la InBev oferta scrisa).
Mi s-a parut un individ sters, insipid, fara nici o prestanta, in tot cazul fara nici un fel de veleitati de lider, mai degraba cu calitati de "yesman".

Probabil cariera lui s-a construit pe asa ceva - dealtfel, in anii'90 au venit in Romania multi neaveniti. Cum altfel se poate ca un Finance Controller (adica un "politist al costurilor" trimis din Canada) sa devina o notorietate in marketing intr-un grup multinational?
In anii '90 si inceputul '00 existau diverse pareri in piata cum ca oamenii din "bere" au un nivel jalnic, asa ca daca el a fost Presedintele Asociatiei Berarii Romani, poate ca este o confirmare a celor spuse atunci.
Dan Sandulescu la 7 Aprilie 2008, ora 18:53
Am lucrat cu Ghyka la Inbev ca Brand Manager.
Parerea mea este ca e un tip dur si dificil, nu il convingi usor de o opinie diferita. Aceeasi determinare pentru obtine aprobarea deciziilor locale mai sus - exact inversul unui yesman!

Un strateg f bun, am invatat enorm de la el. Ne-a sprijinit si calauzit catre principii solide de marketing. Impreuna cu Mihai Albu (un guru pe partea de vanzari, cum zicea cineva mai sus), au facut 10 ani o echipa care a dus Inbev la 20% ms. Cand a devenit GM, nu mai eram acolo. Dar stiu de la fosti colegi ca au plans pe bune la plecarea lui. Eu cred ca e o mare pierdere pt Inbev. Dar sigur va reveni intr-o alta companie. Parerea mea. :)

  Inapoi la articolul Mihai Ghyka pleaca de la conducerea InBev Romania

Setari Cookie-uri