Comentarii pe articolul Mihai Ghyka pleaca de la conducerea InBev Romania


Mihai Ghyka nu poate fi o pierdere ptr nici o companie

Andrei Cristea la 21 Martie 2008, ora 13:58
Mihai Ghyka nu poate fi o pierdere ptr nici o companie
Am avut ocazia sa-l cunosc acum ceva vreme cind am aplicat ptr o pozitie in InBev.

Desi mi-au placut toti cei dinaintea lui, exact interviul final cu Ghyka m-a determinat sa aleg o alta oferta (desi am primit de la InBev oferta scrisa).
Mi s-a parut un individ sters, insipid, fara nici o prestanta, in tot cazul fara nici un fel de veleitati de lider, mai degraba cu calitati de "yesman".

Probabil cariera lui s-a construit pe asa ceva - dealtfel, in anii'90 au venit in Romania multi neaveniti. Cum altfel se poate ca un Finance Controller (adica un "politist al costurilor" trimis din Canada) sa devina o notorietate in marketing intr-un grup multinational?
In anii '90 si inceputul '00 existau diverse pareri in piata cum ca oamenii din "bere" au un nivel jalnic, asa ca daca el a fost Presedintele Asociatiei Berarii Romani, poate ca este o confirmare a celor spuse atunci.
Dan Sandulescu la 7 Aprilie 2008, ora 18:53
Am lucrat cu Ghyka la Inbev ca Brand Manager.
Parerea mea este ca e un tip dur si dificil, nu il convingi usor de o opinie diferita. Aceeasi determinare pentru obtine aprobarea deciziilor locale mai sus - exact inversul unui yesman!

Un strateg f bun, am invatat enorm de la el. Ne-a sprijinit si calauzit catre principii solide de marketing. Impreuna cu Mihai Albu (un guru pe partea de vanzari, cum zicea cineva mai sus), au facut 10 ani o echipa care a dus Inbev la 20% ms. Cand a devenit GM, nu mai eram acolo. Dar stiu de la fosti colegi ca au plans pe bune la plecarea lui. Eu cred ca e o mare pierdere pt Inbev. Dar sigur va reveni intr-o alta companie. Parerea mea. :)

  Inapoi la articolul Mihai Ghyka pleaca de la conducerea InBev Romania

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile