Comentarii pe articolul Programul Prima Casa, operational din 20 iunie. Un posibil esec?


Programul nu este pentru tineri, ci pentru constructori

Adi la 4 Iunie 2009, ora 10:00
acest program nu face decat sa tina preturile mari la locuinte. guvernul cu acest program cu care de fapt ajuta doar clientela politica isi mai face si propaganda, eu cred ca daca nu s-ar fi bagat ar fi avantajat mult mai mult tinerii, preturile ar fi scazut, acum cresc, si pentru un imprumut pe 30 de ani nu garanteaza guvernul ca iti pastrezi jobul ei garanteaza doar banii ca isi primeste banii, adica tot pentru ei, nu pentru tineri!
Hotea Ioan la 4 Iunie 2009, ora 20:38
"...guvernul cu acest program cu care de fapt ajuta doar clientela politica isi mai face si propaganda, eu cred ca daca nu s-ar fi bagat ar fi avantajat mult mai mult tinerii, preturile ar fi scazut, acum cresc,..."

Urmare a politicii de creditare a bancilor si a banilor cistigat usor pe baza jafului banilor publici, precum si a lacomiei dezvoltatorilor imobiliari, pretul locuintelor a luat-o razna. Acest pret nu a tinut cont de faptul ca salariul majoritatii romanilor este de 200-300 de euro/luna, dupa cum nici acest nou program initiat de Guvern nu tine cont de acest lucru. Cind a intarcat balaia, romani n-au mai putut cumpara la preturile aberante, si afaceristii verosi au ramas cu locuintele nevindute.

Acum Guvernul vrea sa urneasca masinaria din punctul mort, dar incercind sa tina preturile sus, tine partea afaceristilor, nu pe a contribuabilului onest, care cistiga 200-300 de euro/luna.

Guvernul va dirija banii colectati de la contribuabilii amariti in buzunarele afaceristilor verosi, asa numitii dezvoltatori. Nu conteaza ca Guvernul n-are bani; se imprumuta cu o dobinda de ~11% de la banci, care astfel au afacerile asigurate, n-au de ce sa scada dobonzile.

Astfel, oricit ar incerca Guvernul sa ne ameteasca cu binefacerile cu care ne copleseste, la o scurta analiza reese clar ca doreste sa tina preturile la locuinte sus, deasemenea si dobinzile la credite.

  Inapoi la articolul Programul Prima Casa, operational din 20 iunie. Un posibil esec?

Setari Cookie-uri