Comentarii pe articolul Optimismul un mod de viata pe Wall Street


optimismul actual, marea iluzie din viitor

Radulescu Gheorghe Valeriu la 10 Iunie 2009, ora 15:08
Motivul pentru care i-ti scriu, nu este doar pentru a avea o parere total diferita, si nici pentru ca as fi mai pesimist. Dinpotriva, in starea in care ma aflu, sunt unul dintre cei mai optimisti oameni de pe pamant. Si lucrul acesta se datoreaza faptului ca optimismul meu nu are raza de actiune fixata pe urmatorul an sau pe urmatorii douazeci de ani, ci pe, probabil cea mai enervanta componenta a vietii omului, vesnicia lui. Din cate observ eu, domnule Tony, cei caracterizati de asazisul optimism care se rezuma doar la ordinul catorva zeci de ani, nu iau in calcul cea mai importanta Persoana care detine controlul tuturor tranzactiilor de pe Wall Steet, si anume Domnul Isus Hristos. Ba mai mult, majoritatea oamenilor nici n-ar dori sa-L implice pe Hristos in Wall Street-ul lor, pentru ca Isus contrzice orice gand, chiar bun fiind el despre bogatie, bunatate, inteligenta, abilitate,etc. pe care il poate avea omul. Cu toate acestea, culmea, Hristos nu este deloc optimist in ceea ce priveste viitorul acestei lumi. El spune in Cartea Sa,"lumea merge din rau in mai rau". Dar, chiar daca El ne prezice un viitor sumbru in ce priveste viata pe pamant, ne daruieste si ne demonstreaza cel mai optimist viitor in ceea ce priveste vesnicia omului. Toti ai Saii care vor birui ispitele de pe "Wall Sreet", ...."le voi da sa seada impreuna cu Mine pe scaunul Meu de domnie" spune Domnul Isus. Problema este domnule Tony, daca tot va trebuie o credinta mare sa puteti fi optimist ca lucrurile vor merge bine pe Wall Street, de ce nu va folositi credinta pentru binele viitorului vesniciei dumneavoasra, crezand in Cuvintele Celui ce a venit sa moara pentru ca noi sa fim cei mai optimisti dintre pamanteni. De aceea va intreb, paana unde tine optimismul dumneavoastra si pe ce se bazeaza el?
Tony A. Romani la 16 Iunie 2009, ora 22:35
Va multumesc mult pt. comentariile oferite si imi pare rau ca a durat ceva timp pana sa reusesc sa va raspund. Va raspund astazi pentru ca tocmai am lansat o noua platforma de comunicare cu cititorii sub numele "Jurnal de Investitii". Puteti accesa jurnalul urmand acest link: http://www.wall-street.ro/blogs/Jurnal-de-investitii/

Ca sa raspund punctual la intrebarea dvs. - Optimismul meu tine pana la Dumnezeu si inapoi si se bazeaza pe credinta ca viata nu este nimic altceva decat o colectie de vise, care mai de care mai realizabile. Despre aceste vise, despre credinta mea in mai bine si despre multe altele va invit sa cititi in cadrul noului Jurnal. Va multumesc.
Radulescu Gheorghe Valeriu la 18 Iunie 2009, ora 08:11
optimismul actual, marea iluzie din viitor

Ma bucur de faptul ca a-ti inceput sa va ganditi putin cu privire la Dumnezeu. Chiar daca par cam indraznet, va "provoc" sa aprofundati subiectul acesta, si insist nu din dorinta de a va deranja, ci ca sa meditati la viata dumneavoastra dupa ce veti incheia conturile pe Wall Street. Ceea ce vreau sa va spun este faptul ca majoritatea oamenilor cred ca sunt intr-un fel sau altul intr-o buna relatie cu Dumnezeu: (nu am dat in cap la nimeni); si eu am crezut la fel pana la un moment dat. Dar ei nu stiu nimic despre El, nu au cum sa stie, pentru ca Dumnezeu este un Dumnezeu sfant, si omul, in starea in care s-a nascut nu poate sa se aproprie de El, deoarece omul este pacatos . Cu siguranta ca si dumnezeul dumneavoastra este un dumnezeu creat de mintea dumneavoastra, imaginar, care sa corespunda nevoilor si dorintelor lumii de pe Wall Street. Mai mult ca sigur, acest dumnezeu, este "dumnezeul veacului acesta", dupa cum scrie Scriptura. O alta denumire al lui este Mamona, sau dumnezeul banilor. Dar Dumnezeul Cel Adevarat, este Cel suveran, iar datotita pacatului, El va judeca pe fiecare om in parte, si din nefericire, unica sentinta normala pentru toti oamenii, este despartirea vesnica de dragostea lui Dumnezeu, in iad. Nu v-ar place ca judecatorii romani sa fie drepti si sa pronunte sentinte corecte? Domnul este un judecator care nu tine cont de fata omului.
Dar, in dreagostea Lui de neanteles, a gasit cu cale sa ii salveze pe oameni in particular, prin credinta in Fiul Sau Isus Cristos, care a luat asupra Sa toate pacatele noastre si a primit din partea lui Dumnezeu toata pedeapsa, mania si urgia care ar fi trebuit sa cada asupra noastra. Oricine crede ca Isus este Fiul lui Dumnezeu care a murit si pentru el, care a purtat si pacatele lui pe lemnul crucii, este scapat de judecata lui Dumnezeu, si acceptat de Dumnezeu. Acest lucru care l-am inteles si l-am primit si eu, vi-l doresc si dumneavoastra din toata inima.

  Inapoi la articolul Optimismul un mod de viata pe Wall Street

Setari Cookie-uri