Comentarii pe articolul BNR explica decizia de astazi [Update6]


alegere

Dumitrascu Alexandru la 29 Iunie 2009, ora 09:42
maine bnr va alege intre stabilitatea cursului si nivelul de dobanzi solicitat cu insistenta de dezvoltatorii imobiliari care sa-si mentina nivelul de profit, pe seama scaderii nivelului de profit al bancilor
de unde stiti astazi, ce va face bnr maine?
Anca M la 30 Iunie 2009, ora 11:33
dobanda de politica monetara nu are nici o legatura cu dobanzile percepute de banci si nici cu marjele de profit ale dezvoltatorilor imobiliari
Matei Adrian la 30 Iunie 2009, ora 13:28
Corect. 2 chestiuni total diferite
Brasoveanu Ionut la 30 Iunie 2009, ora 13:42
Anca M dobanda de politica monetara are legatura cu dobanda practicata de banci...pt ca in functie de dobanda politicii monetare se stabileste si dobanda lombard( care o parctica bnr pt imprumuturi, lombard= dobanda politicii monetare+4 puncte procentuale) si automat in functie de lombard se stabilesc si robor si euribor parctice de banci!
cu privire la profitul dezvoltatorilor imobiliari..pt prin faptul ca. scazand dovanzile bancilor, se va relaxa si piata imobiliara si automat va creste profitul dezvoltatorilor imobiliari!
Lataretu Constantin la 30 Iunie 2009, ora 16:19
Cand vor reduce si bancile rata dobanzilor la creditele in lei, avand in vedere ca de fiecare data cand BNR a crescut rata dobanzii ei sau grabit sa creasca dobanda. Cand se scade rata dobanzi la BNR ei nu mai observa aceasta schimbare?!
Curea Aurel la 30 Iunie 2009, ora 19:35
perfecta dreptate are domnul lataretu...
Brasoveanu Ionut la 1 Iulie 2009, ora 11:19
pt domnul lataretu si curea....
cand bnr modificat rata dobanzii ar trebui sa se modifice si ratele dobanzilor la credite deja contractate numai daca e cu dobanda variabila! dar trebuie citit f bine contractul!
de obicei rata dobanzii se modificat trimestrial, semestrial sau o data la an! poti avea ghinionul sau norocul sa beneficiezi de aceste modificari ale dobanzilor in functie de cand au fost ele schimbate de bnr corelat cu tipul dobanzii variabile si data cand ai contractat un credit! acum conform reglementarilor bnr dobanzile se pot modifica de la luna la luna in functie de euribor si robor(depinde de valuta creditului)! acesti indici calculandu-se astfel: euribor/robor la sfarsitul lunei trecute+marja bancii si da dobanda pt luna viitoare! dar trebuie vazut daca si marja bancii poate fi fixa sau variabila.daca euribor/robor scade banca poate mari marja si dobanda ramane aceeasi, in schimba daca euribor/robor creste.....creste si dobanda si automat si rata :).... ca banca sa nu aiba de pierdut!

  Inapoi la articolul BNR explica decizia de astazi [Update6]

Setari Cookie-uri