Comentarii pe articolul Criza loveste de un an de zile: Numarul de someri, la nivelul din 2006


Disponibilizari la ALRO Slatina

Ilie Vasile la 7 Iulie 2009, ora 09:29
De ce scrieti si de Alro Slatina care in anul 2008 a disponibilizat 936 salariati si in 2009 a anuntat demiterea a 493 salariati?

Raportul elaborat n conformitate cu prevederile din articolul 226 din Legea nr. 297/2004
15.05.2009

V rugm s fi informat, de a prezenta un raport curent c, n edina Consiliului de administraie din 14 mai 2009 a fost aprobat la nceputul unui program de demitere a unui numr de 493 de angajati, cu finalizare n termen iulie 2009. A respins angajaii vor beneficia de salarii compensatorii, n conformitate cu Acordul colectiv de munca la nivel de companie, n vigoare.

Vice President al Consiliului de administraie Managing Director
Marian Nstase, Gheorghe Dobra

Sindicalitii din metalurgie picheteaz Prefectura Olt
Eveniment - Maria PÃUN
(citeste alte articole de acelasi autor )
Trei sindicate din cadrul Alro i alte trei care reprezint salariai din Electrocarbon, Pirelli Tyres i Alprom, afiliate la Federaia Sindical a Siderurgitilor Metarom, picheteaz vineri prefectura, oamenii fiind nemulumii c mii de angajai ai societilor de pe platforma industrial a Slatinei i-ar putea pierde locurile de munc.
Liderul Sindicatului Liber Alro, Ion Popa, a declarat: La aciune vor participa reprezentani ai sindicatului nostru, dar i din partea Sindicatului Alroproduct, a Sindicatului Liber Aluministul, precum i reprezentani ai sindicatelor de la Electrocarbon, Pirelli Tyres i Aplrom.
La aciune sunt ateptai i reprezentani ai sindicatelor afiliate Cartel Alfa. Sindicalitii vor nainta prefectului Daniel arpe un memoriu care va cuprinde nemulumirile lor. Ne exprimm nemulumirea fa de concedierile individuale, pentru c am neles c vor s dea afar cte 29 de angajai i, n aceste condiii, nu se va primi nici un fel de compensaie bneasc. Mai cerem ca i factorii politici s se implice n problemele societilor, n sensul de a media discuiile purtate ntre sindicate i patronat, a declarat Popa.
Micri similare sunt anunate n Dmbovia, Galai, Slaj, Hunedoara, Neam, Brila i Cluj-Napoca. Protestele vor avea avea loc vineri, ntre orele 11.00-13.00, n faa prefecturilor.


Sindicalisti au dezvaluit
Acesta a dezvluit i care a fost metoda practicat n Alro pentru a determina angajaii societii s plece n schimbul salariilor compensatorii. Cu voluntariatul este tot o mecherie! Sunt pui efii de secii s fac liste cu oamenii de care nu mai este nevoie. Aceste liste sunt artate angajailor, care, atunci cnd se vd pe list, prefer s cear plecarea voluntar cu pli compensatorii dect s fie dai afar fr nimic. La ntlnirea cu patronul rus ni s-a spus c, pn la sfritul anului, n fabric trebuie s nu rmn mai mult de 2.300 de salariai. Au plecat pn acum voluntar 415 angajai. Nu ni s-a spus ns prin ce modalitate vor pleca oamenii, voluntar sau prin disponibilizri colective, a declarat Nagy.


n numele celor peste 2.500 de membri de sindicat din Olt, afiliai la FSS Metarom, cerem stoparea concedierilor individuale de pn la 29 de salariai, fr pli compensatorii, implicarea deplin a forelor politice din jude pentru salvarea platformei metalurgice sltinene, implicarea factorilor de decizie locali n a chema la consultri patronatele n vederea pstrrii locurilor de munc, dar i respectarea legislaiei romne de ctre patronate, se arat n cuprinsul notei de protest.
n contextul actual, pentru a evita un dezastru social i economic, statul romn trebuie s se implice, consider membrii Metarom. Aciunile de vineri au fost doar un prim semnal de alarm mai susin ei. Dac vocile noastre nu vor fi auzite, vom continua cu alte aciuni de protest mult mai ample!, a avertizat vicepreedintele Metarom.

Acetia au artat c patronatele invoc aceast criz pentru a rezolva problemele i pentru a disponibiliza salariaii. E criminal s trimii un om acas fr ca acesta s mai aib perspectiva de a mai fi angajat. Cerem s fie mobilizai factorii cu atribuii de control. Inspectoratul Teritorial de Munc ar trebui s verifice dac, dup attea disponibilizri de personal, mai sunt respectate normele de munc, de timp, de protecia muncii n fabrici. Cnd vezi c o societate tot disponibilizeaz cte 29 de angajai, de ce nu te sesizezi tu, ca instituie de control? Din cauza disponibilizrilor, va crete gradul de infracionalitate pe strad, temelia bugetului - industria - se va prbui. Autoritile nu trebuie s permit aceste lucruri, a declarat vicepreedintele Sindicatului Liber Alro, Tiberiu Nagy.


Sindicalistii de la Alro Slatina sustin ca 600 de angajati vor fi disponibilizati pana in septembrie

  Inapoi la articolul Criza loveste de un an de zile: Numarul de someri, la nivelul din 2006

Setari Cookie-uri