Comentarii pe articolul Adevarul Holding cere falimentul Rodipet pentru o datorie de 1,2 mil. euro


blackmail

Hassan Awdi la 8 Iulie 2009, ora 21:01
COMUNICAT DE PRESA
Bucuresti
08/07/2009
Ca urmare a comunicatului emis de catre trustul de presa Adevarul Holding si a articolelor aparute astazi in presa va prezentam pozitia oficiala a conducerii Rodipet Group:
1. Regretam faptul ca o disputa comerciala intre doua companii private a fost transformata intr-un circ mediatic care implica false declaratii si acuzatii de terorism.
2. Inca inainte de privatizare Rodipet era o companie ce se confrunta cu mari probleme si integistra datorii. Pana anul trecut, cand au inceput atacurile din partea trustului de presa Adevarul cat si altor institutii ale statului: AVAS, Primarii, ANAF, RAPPS, Monitorul Oficial, etc., compania Rodipet a reusit sa faca fata acestor datorii si sa-si onoreze contractele.
3. In cadrul discutiilor purtate in ultima perioada s-a incercat negocierea unui contract de distributie avantajos pentru ambele parti asa cum e firesc intr-o economie de piata moderna
4. In cadrul negocierilor avute in vederea vanzarii de actiunilor Rodipet (Network Press Concept) Adevarul Holding a fost instiintat ca actionarii doresc un pret corect, la valoarea comerciala a pietei si nu 20% din valoarea lor.
5. De la momentul privatizarii si pana acum trustul Adevarul a creat multe probleme companiei noastre. Suntem constienti de faptul ca Adevarul Holding este un trust foarte puternic dar in acelasi timp atat Rodipet Group cat si Adevarul Holding sunt guvernate de legile Uniunii Europene. Rodipet este parte a unui grup cu actionari cetateni americani ceea ce ne da increderea ca putem negocia ca oameni liberi si nu sub presiunea falselor acuzatii de terrorism, apartenenta la grupari teroriste sau prin terorizarea angajatilor nostrii. Va rugam sa respectati legile romanesti si ale UE.
6. Referitor la contractele comerciale, acestea au fost aranjate de fosti angajati care lucreaza in acest moment pentru trustul Adevarul. Din acest motiv am cerut renegocierea acestor contracte si v-am transmis acest lucru prin notificare legala. Vom practica aceleasi reguli si conditii pentru toti editorii de presa, sistem practicat si de Posta Romana, fara a face favoruri sau intelegeri secrete cu nici un editor. Este foarte simplu: Rodipet nu mai poate distribui presa inregistrand pierderi la fiecare livrare. Preturile de dumping practicate pentru unele publicatii la pretul de coperta, comisionul pe care doriti sa ni-l acordati doar la publicatiile vandute, ne duc la pierderi foarte mari, timp in care Adevarul Holding castiga din publicitate si reclama. Cine plateste pentru transpotul si manipularea returelor? Cine suporta salariile angajatilor care se ocupa de Adevarul Holding? Nu ne mai permitem sa pierdem din distributia publicatilor editate de Adevarul Holding. Am facut acest lucru timp de 5 ani dar acum a venit timpul sa schimbam politica si sa solicitam sa fim platiti la costul real de distributie. Nu mai putem continua sa suportam acest lucru.
7. Este adevarat ca inregistram intarzieri la plata din cauza pierderilor inregistrate ca urmare a livrarilor de presa in conditii nerentabile si a tacurilor reperate in urma presiunii exercitate de Adevarul Holding asupra unor institutii guvernamentale precum AVAS si alte institutii ale statului care nu au respectat contractul de privatizare. Ne vom plati datoriile dar nu ne mai cereti sa distribuim presa gratuit.
8. Nu intelegem care e scopul falimentarii Rodipet. Pentru a putea cumpara cea mai mare companie de distributie de presa din Romania la un pret de nimic? Daca nu acesta este scopul ne putem continua colaborarea avand la baza contracte comerciale avantajoase pentru ambele parti , conditii egale pentru toti editorii de presa din Romania.
9. Pentru a fi sinceri, daca compania Rodipet nu poate colecta de la editori costul real de distributie iar AVAS nu va respecta contractul de privatizare, Rodipet va intra in faliment , lucru care nu va fi benefic pentru presa din Roamania. Personal nu ne dorin acest lucru si nici multi dintre editorii de presa din Romania. Facem apel inca o data catre editorii de presa sa colaboram in conditii economice avantajoase pentru ambele parti implicate in relatia comerciala.
10. Conducerea Rodipet isi doreste in continuare colaborarea cu trustul Adevarul Holding, pe care il consideram un partenet important dar nu mai putem distribui in conditiile in care primim pentru distributie publicatiile neprofitabile iar cele profitabile ne sunt interzise. Vom livra toate publicatiile trustului Adevarul sau nici una. Nu ne puteti obliga sa distribuim folosind forta. Ceea ce s-a publicat astazi in presa este un abuz, prezentand cititorilor o imagine distorisionata a faptelor.
11. Ca urmare a atacurilor de sechestrare persoane va prezentam faptele asa cum s-au intamplat in seara zilei de luni 06.07.2009:
In ziua de 06.07.2009 cnducerea firmei Rodikiosk a luat decizia ca nici o publicatie de la Adevarul Holding sa nu mai fie preluata spre vanzare, decizie transmisa si conducerii trustului mai sus amintit la ora 13:55. In seara aceleeasi zile, la firma noastra au sosit doua autovehicule: unul care transporta ziarul Click, si celalalt care a stat ascuns la intrarea in sediu. In acord cu dispozitia primita, Directorul de Expediti e a anuntat angajatul editurii despre decizie, a preluat coletele speciale pentru clientii trustului ( conform contract transport-curierat ) si a refuzat sa primeasca tirajul pentru Rodikiosk. Deoarece dlegatii editurii nu doreau sa paraseasca curtea firmei fara semnatura pe avizele marfii refuzate, Directorul de Expeditie i-a invitat pe caestia in birou. In tot acest timp, fara a fi vazuti, ocupantii celei de-a doua masini au inrgistrat toata activitatea din curtea firmei. Directorul de expeditie a cerut persoanelor care facusera inegistrarea sa arate pozele facute. Acestia nu au recunoscut efectuasera inregistrari si, dupa un timp, au parasit curtea firmei. Mentionam ca Adevarul Holding stia despre dec izia Rodikiosk deoarece, contrar procedurii, nu a mai primit tirajul si repartitia acestuia in tara. Angajatii Adevarul au pornit voit un scandal, au fost trimise masini pentru distributie cu forta, pentru ca mai apoi sa inregistreze, sa se filmeze si sa publice aceste fotografii in ziarele apartinand trustului. Este posibil ca acesta sa fie etica si credibilitatea presei din Romania?
12. Atat Rodipet Group cat si Adevarul Holding functioneaza in baza legilor din Romania si a Uniunii Europene avand aceleasi drepturi si obligatii.

Pentru mai multe informatii ne puteti contact la adresa de e-mail: pr.m@rodipet.ro,
Tel: 0746093218.
Va multumim,

Conducerea Rodipet Group


  Inapoi la articolul Adevarul Holding cere falimentul Rodipet pentru o datorie de 1,2 mil. euro

Setari Cookie-uri