Comentarii pe articolul Presiunea crizei: Romania ar vrea un imprumut mai mare de la FMI


o noua datorie? statul se va falimenta

Popescu Gabriel Mircea la 11 Iulie 2009, ora 07:12
Deja proasta gestiune a actualului guvern, combinata cu interesele de partid si de grup de afaceri au dus tara in prag de colaps; oricat de multi bani ar veni, fara o gestiune - nu buna, ci stralucita, in conditiile actuale - banii se vor toca tot pe salarii& sporuri bugetare tot la cei care prin presiune sau relatii pot obtine cat mai mult, tot pe gainarii gen Ritzi sau Nemirschi (si cate or mai fi), tot pe continuarea de afaceri mari "mostenite" gen Bechtel sau similare, tot pe aranjamente de plati cu subventii de la stat pe energie si/sau diverse etc., etc.

Nu pot pricepe cum nici macar in ceasul al 12-lea nu se realizeaza de catre guvernanti & legislativ imensa responsabilitate care pica pe umarul lor in situatia actuala si continua politica de amatorism si superficialitate, linie directoare in ultimii 5 ani.

Pe de alta parte, inteleg ca din punct de vedere politic pot fi deputati, senatori care pot fi praf din punct de vedere a cunostintelor economico-tehnice, inteleg ca la nivel de guvern se numesc pe criterii politice sau de cotizatii, dar sa se intre si sa se faca schimbari in functie de culoarea politica a ministerului sau agentiei, regiei etc. si in clasa tehnocratilor, care prin natura lor nu pot fi politici, fiind oameni de coneptie si executie indiferent de regim, mi se pare cea mai mare tampenie care poate sa existe; pesemne ca tot mai multi servitori ai puterii actuale isi cer cioalnul, indiferent de competenta sau experienta, altfel nu pot intelege cum numirile pot avea loc dupa un algortim politic numai de putere inteles, pe criterii de nepotism sau contributie la partid si fara nici o legatura cu fisa postului sau pregatirea anterioara.

Toate aceste actiuni iresponsabile si pline de incompetenta, pe langa pofta avida si de nestavilit pentru continuarea de tunuri in afaceri pe banii statului sau macar de furtisaguri meschine, ca de criza, vor bubui cumva in curand, mai ales daca gradul de indatorare creste prin noi datorii externe fara posibilitate de rambursare. Din ce sa platasca guvenantii datoriile? Taxele si impozitele oriucm sunt imense, cele mai mari pe zona, firmele nu mai pot sau nu mai au de unde sa plateasca, practic toate sursele de venit sunt privatizate, cele importante date mai pe nimic capitalului strain, statul si bugetarii fiind intretinuti de sectorul privat.

Mi-e groaza de toamna care va veni!

  Inapoi la articolul Presiunea crizei: Romania ar vrea un imprumut mai mare de la FMI

Setari Cookie-uri