Comentarii pe articolul Scenariu pe Bursa: Investitorii mari tin preturile la niveluri scazute


Istoria joiei negre a bursei romanesti

Dan Dragomirescu la 28 Martie 2008, ora 04:24
Istoria joiei negre a bursei romanesti
Miercuri 19 martie. Ora 10.30. Toti indicii romanesti si cei europeni sunt pe +1.5 sau mai mult, preluand in parte cea mai mare crestere a indicelui american DJIA din ultimii 6 ani (de marti seara, timpul Romaniei).

La ora 11 pe toate agentiile de presa apare declaratia lui Dinu Patriciu, referitoare la continuarea scaderilor bursei romanesti.
Miercuri, ora 11.30: incepe declinul BVB, timp in care toti indicii europeni SE APRECIAZA.
BVB inchide pe minus, fiind singura bursa europeana in aceasta situatie.

Miercuri seara: invitat la mai multe televiziuni, Dinu Patriciu repeta obsesiv declaratia cu pricina.

Joi-din nou in contrast cu totate bursele europene, BVB pierde cade cu -7%.
Actiunile SNP inchid la -9.09%
Actiunile RRC inchid la +1.69%,
RRC este singurul emitent de la BVB care inchide ziua pe plus. Directorul grupului din care face parte RRC este...Dinu Patriciu.

Declaratie broker: "Am primit telefoane de la multi clienti care imi cereau sa le lichidez portofoliile. Erau speriati de declaratia domnului Dinu Patriciu si tot ce voiau era sa isi ia banii acasa si sa plece. Nu mai voiau sa auda in viata lor de piata de capital. Mi-a fost greu sa ii calmez".

Dinu Patriciu explica: "a iesit un fond...strain".
Codrut Popescu la 28 Martie 2008, ora 14:36
Toti dau vina pe Dinu Patriciu de parca ar cauta un tap ispasitor. Mie mi se pare ca de fapt cauza e mult mai grava, de fapt economia Romaniei e la pamant iar pe bursa s-au facut atat de multe "smecherii" incat nu mai prezinta incredere. Iar brokerii de fapt si-au batut joc de ea. Au mers pe principiul win/loose, au castigat pe termen scurt dar au compromis bursa dar nu au realizat ca pe termen lung vor pierde. De aceea s-au retras invesitorii straini de pe bursa romaneasca. De aceea in Slovacia bursa are cresteri istorice.
Dan Dragomirescu la 28 Martie 2008, ora 18:19
Investitorii straini nu lucrau ca aceiasi brokeri si nu activau in aceesi economie si in vara acesta, cand indicii romanesti erau cu 50% mai sus decat acum?

De atunci si pana acum, economia Romananiei a evoluat peste asteptari. Ex: cresterea PIB din trimestrul 4 al anului 2007 ne plaseaza pe locul 6 in UE, din 27 de tari, in ciuda unui an agricol dezastruos.

Cine poate crede ca pereceptia unor fonduri serioase de investitii (parte dintre ele implicate si in sistemul de pensii private care abia acum incepe achizitiile pe bursa) se schimba de la o luna la alta, se inseala amarnic.

  Inapoi la articolul Scenariu pe Bursa: Investitorii mari tin preturile la niveluri scazute

Setari Cookie-uri