Comentarii pe articolul Bernanke: Fed a incercat sa evite o a doua Mare Criza


a doua criza in sua - cardurile de credit si cladirile de birouri

Sragher Peter la 28 Iulie 2009, ora 07:54
daca se va evita o a doua criza, este un lucru care se mai discuta intre specialistii in domeniul economic in sua. spre pilda, la o emisiune recenta a lui fareed zacharia de la CNN, erau mai multi experti economici care exprimau urmatoarele consideratii:

1. pachetul financiar de stimulare nu a abordat chestiunile crizei structurale economice, ci a tratat criza ca o recesiune obisnuita.

2. mari companii financiare au renuntat la intregi divizii, iar mari companii de constructiii de masini, la marci si fabrici, iar acest lucru va fi pentru totdeauna.

3. somajul este in continua crestere si va atinge 10% la sfarsitul anului si, in opinia domniilor lor, va creste si in 2010.

criza cardurilor de credit.
exista de acum - ceea ce bancile americane, dornice de a da rezultate pozitive, si astfel incredere in investitori - o crestere mai mult decat alarmanta a neinapoierii creditelor pe card. statisticile arata ca s-a ajuns de la 5 miliarde de dolari la 29 de miliarde de dolari credite nerambursate de american si sumele - odata cu cresterea cifrei somerilor - sunt in continua crestere. drept urmare, bancile trebuie sa acopere pierderile si devin reticente in a mai acorda credite.

criza cladirilor de birouri.
odata cu falimentul a din ce in ce mai multe firme, gradul de neocupare a cladirilor de birouri creste, iar asta va duce la imposibilitatea de rambursare a creditelor luate de antreprenori pentru noile cladiri de birouri si la oprirea constructiei celor noi. iar cum acest business este deosebit de dezvoltat in sua, efectele vor fi importante.

concluziile emisiunii, trase de dl. ferguson, este ca o posibila criza fiscala la jumatatea mandatlui lui obama ar putea - in ciuda politicilor de calitate - sa-l transforme intr-un presedinte cu un singur mandat.

  Inapoi la articolul Bernanke: Fed a incercat sa evite o a doua Mare Criza

Setari Cookie-uri