Comentarii pe articolul Cat de periculoase vor fi pentru bancheri creditele neperformante


Mai bine reesalonate, cu garantii, decat ...neperformante

Mares Stefan la 10 August 2009, ora 07:53
Acum se va poate vedea perspicacitatea si profesionalismul bancilor implicate! O banca respectabila si cu renume, pentru a nu-si terfeli blazonul, va sti sa convoace clientii vizati in timp util si sa le propuna noi formule de a pastra creditele in cauza departe de cele neperformante, propriu zise.
Cum?
Pai numai si prin faptul ca daca clientul a ajuns rau platnic , atunci i9nanite de a fi declarat credit neperformant, de executat, i se ofera posibilitatea renegocierii cpntractului de imprumut , stabilind un termen de gratie de 6-12- sau chiar de 18 luni, perioada in care clientul va achita doar dobanda datorata, si doar dupa acest termen se va trece la rambursarea in rate lunare a creditului, bine/nteles termenul de creditare stabilit initial fiind reconsiderat. Deci un fel de reesalonare a creditului dar de data aceasta nu "pe banda rulanta", ci chiar cu fata, si de fata, cu clientul implicat, pretinzandu-i ... ceea ce la acordarea creditului din neghiobia bancilor a fost omisa> garantii reale sau giranti, dar cu un amendament: Garantiile sau girantii pe perioada valabilitatii contractului de imprumut sunt doar verificate, respectiv instiintate ca in caz de neplata.... urmeaya. Dar de urmat se va putea recurge la executarea garantiilor sau poprirea veniturilor girantilor doar dupa expirarea ... perioadei de criza!
Adica peste cel putin 24-36 luni.
Doar ca .... exista o comoditate si confort in toate bancile ...conferite de profiturile deja realizate , pe seama carora se pot trece si niscaiva neperformante la pierderi. Mai ales ca deje au fost create proviyioanele pe seama lor! Dooar ca-n aceste cazuri , decat se cedeye executarea creantelor pentru x% din valoarea lor nominala, mai bine ... ar negocia cu clientul in ultima instanta ... modalitatea de stingere definitiva a datoriilor, pentru a caror rambursare nu se gasesc solutii nici pe termen de 5-10 ani!

  Inapoi la articolul Cat de periculoase vor fi pentru bancheri creditele neperformante

Setari Cookie-uri