Comentarii pe articolul Simionescu, Vienna Investment: Piata de capital nu are oameni competenti


simionescu

Ioana Maria Vlas la 18 August 2009, ora 12:38
D-le Simionescu, piata romaneasca de capital, care era sublima dar lipsea cu desavarsire, este rezultatul firesc al supravegherii inadecvate, al comportamentului hraparet al intermediarilor, si al unor manipulari fatise. Nu va asteptati ca investitorii sa moara de dorul de a-si irosi banii. Ganditi-va la niste reguli pprin care sa obtina si investitorii un venit rezonabil si-i veti atrage. Altfel cu masuri gen prelungire program BVB cu 5 minute, ori largirea variatiei zilnice la 40% nu veti face nimic. Lipsesc ofertele primare serioase, iar la unele care s-au facut a fost jaf pe fata (Sanevit, Gepa Stk.) si BVB n-a reactionat nicicum. Suprareglementarea pe care dati vina, neprobata, este numai in mintea brokerilor incapabili sa inteleaga interesele investitorilor.
Dinu la 18 August 2009, ora 13:22
D-nul Simonescu avea aparitii dese la tv in anii trecuti; imi amintesc din zicerile domniei sale din toamna lui 2007: " nu credeam sa mai vad SIF 5 sub 4 lei " sau " am un client care a spus ca asteapta SIF 5 la 0.6 lei, iar eu i-am spus ca atunici cand o sa cupere el SIF 5 la 0.6 lei, eu o s-o vand pe soacra-mea" ; urmariti ce se intampla pe blogul TMCTV, cand d-ul Simionescu are aparitii televizate.
Socol Marian la 18 August 2009, ora 13:24
Hai ca-i tare! Pai bine dna Vlas, d-ta vorbesti? Dta care ai nenorocit sute de mii de oameni prin "caritas-ul" numit FNI? Iar de Simionescu, mare specialist, ce sa mai vorbim! Nu e el cel care indemna investitorii in dec 2007 sa cumpere sif-uri ca va ajunge in 2008 la peste 100.000 indicele sif?
Pai cu asemenea specialisti, normal ca piata isi va reveni la sfintele calende, in timp ce celelalte piete sunt pe cale de a reveni, intr-un termen rezonabil, destul de aproape de fostele valori de dinainte de criza.
Cu stima,
M. Socol
Dinu la 18 August 2009, ora 14:05
d-le Socol exagerati cand spuneti ca alte piete sunt pe cale de a reveni la valorile de dinaintre de criza: DAX in Gemania este la 5200 , iar in 2007 a fost la 8100, iar DOW este la 9200, dupa ce a fost la 14100.
Lamurean Mircea la 18 August 2009, ora 16:30
Totusi daca ne referim strict la titlu, D-nul Simionescu are dreptate, in buna masura. In primul rind trebuie sa spunem ca piata Ro de capital e f f mica. Un amic englez care e obisnuit cu piata londoneza a spus ca piata romaneasca de capital e o carcicatura. Orice nebun, cu 2-3 milioane de euro o poate destabiliza. Iar cine vrea sa cumpere actiuni de - sa zicem 20 -50 milioane euro - , nu are ce cumpara, iar daca reuseste, ridica cotatiile pina la cer.
Pe linga acest fapt si nu in ultimul rind, factorii de decizie, coordonare si control ai acestei piete, nu renunta la orgolii si nu asculta pulsul realitatii. Un grup de oameni se invirt pe acolo si cam atit. Piata de capital pastorita de ei, il loc sa fie un instrument firesc de resurse financiare si cistiguri, a fost folosita si manipulata in mod ticalos. Si atunci ma intreb de fapt : A fost si este, incompetenta sau intentie ticaloasa ?
Socol Marian la 18 August 2009, ora 17:00
Dle Dinu, aveti dreptate dar eu am spus ca vor reveni "intr-un termen rezonabil destul de aproape de valorile trecute". Adica am vrut sa spun ca la ei se intrevede un orizont (de un an de ex.) in care sa se apropie de acele valori. La noi nu se poate face, in acest moment, o astfel de predictie fara sa ne compromitem, diferenta fiind mult prea mare.
Multumesc de atentionare, probabil nu am fost eu suficient de explicit.
Cu stima,
M.Socol
Radu la 20 August 2009, ora 10:20
In general toti care au scris cateva randuri aici au mare dreptate...Eu sunt un om simplu care nu are pregatire pentru a se pronunta coerent in domeniul bursier si al pietelor de capital...Ceea ce doresc eu sa spun pe aceasta cale este faptul ca Romania detine o piata a capitalului extrem de ofertanta si de bine pusa la punct...Problema,in opinia mea, vine de undeva din zona investitorilor romani...In Romania nu reusesc inca sa identific nici un investitor serios care sa poata fi un adevarat jucator la bursele romanesti si straine...In general in Romania se cam fac afaceri "pe genunchi" si investitorii romani sunt in general preocupati de profiturile personale cat mai grabnice...Din pacate intalnim extrem de rar investitori romani preocupati de viitorul companiilor lor, de angajatii lor, de scheme si de cotari la burse...Opinia mea este ca investitorii romani au nevoie pentru inceput sa invete cu adevarat cum se fac afaceri...Implicarea perpetua a politicului in mediul de bussines este o alta mare cutuma a mediului de afaceri de la noi si nu numai...Mai mult de atat ,se pare ca in Romania nu poti deschide o afacere care pare prospera fara sa fi membru in vreun partid politic la care sa cotizezi din greu...Bussines-uri de tip clientelar ,in general nu pot exista pe o piata de capital serioasa ....

  Inapoi la articolul Simionescu, Vienna Investment: Piata de capital nu are oameni competenti

Setari Cookie-uri