Comentarii pe articolul Cum sa iei o franciza online cu 4.000 de euro


Raspunsuri de pe banca apararii...

Romulus Oprica la 2 Aprilie 2008, ora 11:56
Raspunsuri de pe banca apararii...
Am citit cu interes mesajele postate in urma interviului din wall-street.ro. Pana la urma, orice feed-back e mai bun decat nici un feed-back.
Primul meu impuls a fost sa las lucrurile fara nici o interventie, dar nu ar fi corect din partea mea. Voi raspunde pe scurt la cateva intrebari aparute, pentru cine vrea detalii, il rog sa ma contacteze.
1. Bogdan are dreptate! UN portal poate costa in jur de 10mii euro, "facut pe genunchi de un programator" - desi, la banii acestia nu-l face chiar pe genunchi. Ceea ce scapa insa din vedere Bogdan este ca reteaua 1001 NU ESTE UN PORTAL - este o retea de portaluri, interadministrabile, cu user si pass unic, cu administrare multilevel, cu elemente de gestiunea comunicarii intre useri, etc. Bogdan, nu uita, eu nu sunt programator, sunt sociolog. Chiar daca la suprafata pare identic cu tot ceea ce exista acum in piata, lucrurile in background sunt diferite!
2. Tot Bogdan are dreptate cand face calculele, cu exceptia faptului ca fundamentul de la care porneste este gresit. Mai multe detali... face-to-face.
3. Ceea ce nu ia in calcul Bogdan, si nu am sa intru in detalii foarte mult, sunt costurile conexe softului... un business nu se compune dintr-un soft. Repet, nu intentionez sa dau detalii aici, pentru ca nu ar fi corect in primul rand fata de mine.
4. 3000 euro sunt suficienti pentru inceperea unui business, este corect, dar depinde de business - din pacate insa nu-ti ajung sa te apuci nici macar de consultanta: iti cumperi un laptop, licenta, si dai avansul la o masina mica, foarte mica... si cam atat. Restul cheltuielilor: telefon, conbustibil, rata la masina timp de 2 luni in care oricum nu produci nimic, promovare... ??? Deci, la ce iti ajung 3mii euro? Raspuns: pentru o franciza... dar nici aici nu sunt suficienti: angajat, cheltuieli tehnice, comunicare...
4. 200mii euro, azi, nu mai sunt suficienti pentru o astfel de retea.

Eu cam atat am avut de raspuns, in rest... vorbim in 6 luni! Succes tuturor!

  Inapoi la articolul Cum sa iei o franciza online cu 4.000 de euro

Setari Cookie-uri