Comentarii pe articolul Este oficial: Obama l-a reconfirmat pe Bernanke in functia de presedinte al Fed


FED

Sabin Radu la 25 August 2009, ora 17:51
Felicitari dlui.Bernanke
Felicitari SUA ca isi pot permite un conducator finaciar privat ! Personal cred ca dl.Bernanke a fost propus de altii .Apoi a fost re-propus si re-confirmat de dl.Obama.Rolul dlui.Obama aici pare a fi unul onorific.Evident un rol pozitiv.
Importanti cred ca sunt aceia care l-au propus si cred ca propunerea a fost singulara ,atat i prima cat si a doua oara.
Rolul dlui.Bernanke este, impreuna cu grupul de comanda FED. imens in economia mondiala indifernt de speculatiile pentru inlocuirea rolului dominant al dolarului in lume.Dolarul este pe de o parte o moneda sub control deplin, sub control privat chiar, sub controlul unei echipe restranse care asigura masuri rapide, eficiente.Gradul de penetrare a dolarului in lume nu poate fi inlocuit de nimic la ora actuala caci nu exista, si nici se poate constitui decat teoretic, o moneda care sa ofere o varianta.
Euro este o moneda tanara, sfasiata de contradictia lipsei de unitate statala a Uniunii Europene, precum si este BCE, a carei conducere nu poate sa spere la un 18 ani ,exemplu dl.Greespan.
De fapt, emit previziunea ca o perioada frumoasa de timp, mult peste doua mandate prezidentiale in USA , va avea si dl.Bernanke, semn clar ca aceasta conducere subzista indiferent de c"intemperiile" politice.Ceea ce nu se va intampla in zona EURO...
Despre moneda chineza nu se poate vorbi ca inlocuitor al dolarului din multiple cauze.Despre moneda rusa sau "viitoarea" moneda comuna araba, ce sa mai vorbim. Despre DST iarasi nu are rost sa vorbim inca.
Dolarul este un instrument real , o parghie rela prin care se conduce lumea si dl.Bernanke este unul din conducatorii lumii.Desigur ca onoarea reconfirmarii sale revine actualului presedinte SUA si aceeasi onoare va reveni viitorului presedinte SUA.Dar ce ar fi lumea asta financiara fara un conducator?
La noi dl.Isarescu este un fel de Greenspan al Romaniei si ma rog , in felul meu simplu, sa il avem acolo pana intram in zona Euro.Din pacate la noi economicul nu are rolul prioritar , tara noastra este sfasiata de interese politice marunte , egoiste, un fel de "gainarie politica" a oamenilor care inca nu au un statut economic si vor sa si-l creeze prin prezenta si influenta in spatiul politic.Suntem intr-un primitivism politic care din pacate va mai dura o buna bucata de vreme.Probabil ca zona Euro, spatiul Schengen,NATO si consolidarea UE ca stat, toate laolalta , ne-ar putea aduce in randul tarilor civilizate in care economicul primeaza .

  Inapoi la articolul Este oficial: Obama l-a reconfirmat pe Bernanke in functia de presedinte al Fed

Setari Cookie-uri