Comentarii pe articolul Proiect de lege: Salariul primarului Capitalei, la egalitate cu cel al unui ministru


legea salarizarii unice - sa fie unica!

Potirniche Georgeta Ligia la 27 August 2009, ora 08:57
as recomanda, cu tot respectul, mai multa preocupare si pentru personalul din sectorul particular. legea salarizarii, daca tot este unica, va recomand sa fie aplicata pentru toti salariatii din romania. numai asa vor disparea toate neregulile privind salarizarea din acest sector, (dupa criterii numai de ei stiute, iar de teama pierderii locului de munca totul se reduce la acceptarea oricarui salariu propus, fara obiectiuni) unde nu se respecta nicicum coeficienti ide ierarhizare, ajungandu-se la situatii umilitoare in care un salariat absolvent de liceu sau studii generale, are salariul cat unul cu studii superioare sau dublul salariului acestora, pentru ca functioneazeaza totul pe criteriul ochilor frumosi!
in sarcina itm-urilor nu intra si verificarea respectarii coeficientilor de ierarhizare si pt sectorul particular? pana la urma cartile de munca reprezinta cartea de vizita a fiecarui salariat!
Stoica Constantin la 28 August 2009, ora 08:49
Va recomand, cu acelasi respect, sa va mai informati inainte de a va forma niste convingeri invechite.

Foarte pe scurt si simplist vorbind. Datorita capacitatii productive a sectorului privat se datoreaza existenta angajatilor de la stat.

Si....va mai spun ceva. Ganditi-va la asta... Daca in toate structurile de la stat ar fi fost oameni care au performat in mediul privat sa fiti convinsa ca Romania nu ar fi ajuns in aceasta situatie.
Potirniche Georgeta Ligia la 28 August 2009, ora 11:18
nicicum nu am contestant capacitatea productiva a mediului privat al carui rezultat final se regaseste indiscutabil, in sectorul bugetar. recomandarea mea tinea strict de implicarea statului in mediul privat, in sustinerea mediului privat, tocmai datorita acestui fapt. si cum in acest sector privat isi desfasoara activitatea un numar de angajati, deloc de neglijat, cel putin parerea mea proprie consta in faptul ca, echitabil ar fi ca si in acest sector sa existe o mai mare implicare a statului in sistemul salarizarii din acest sector. ma consider un salariat norocos, in sensul ca, imi desfasor activitatea iintr-o firma serioasa, cu oameni care conduc cu responsabilitate si care traiesc in realitatea cotidiana, insa am o multime de cunostinte care se confrunta cu problema pe care am abordat-o ieri. iar in acest caz, nu inteleg care-i ideea invechita? sustinerea mea privind o retribuire corecta, in functie de valoarea si importanta muncii depuse? faptul ca in cele din urma, un salariat nescolit nu este normal sa ocupe un post pentru care se cer anumite studii si pe care totusi il ocupa usor, fara bataie de cap, cu un salariu bun si....sigur ? faptul ca itm-urile este normal sa-si faca treaba? faptul ca unii patroni acorda pe cartea de munca salariul minim pe economie iar din mana, ca la piata, salariatii primesc diferente de bani, neimpozitate?
tot respectul patronilor care isi respecta salariatii, (respect care se regaseste intr-un salariu decent, corespunzator muncii d-lor din sectoarele de activitate ale mediului privat), indiferent ca sunt pe posturi importante sau mai putin importante. cu ajutorul munciin lor firmele respective functioneza si contribuie prin taxe si impozite, la bugetul statului. sunt de acord cu parerea dvs. este regretabil faptul ca f. multi oameni cu capacitati intelectuale extraordinare, din sectorul privat nu s-au implicat (deocamdata), in structurile sistemului bugetar!
Stoica Constantin la 29 August 2009, ora 13:43
In mediul privat functioneaza principiul pragmatismului... Ce stii sa faci? ;Cat de bine stii sa faci? ; Nu stii? Nu-i problema, vrei sa inveti? Cat de mult iti doresti sa inveti ceea ce iti place sa faci?

In multe cazuri diplomele reale sau false (ingrijorator de multe) n-au foarte mare relevanta. La fel si cu remuneratia....sunt multe cazuri particulare reale, care n-au legatura cu "principiul" enuntat de dvs.- pe ochi frumosi-.

Doar un exemplu: Cum va explicati ca un absolvent de medicina a devenit un foarte bun vanzator (uneori, nu in domeniul farmaceutic) si a devenit CEO? La fel cum cineva fara studii superioare a devenit CEO in cadrul unei alte companii private (nu proprii) pe care o conduce cu succes.

Functionarea normala a ITM-urilor si a altor institutii? Vise pentru naivi... Oamenii pragmatici din mediul privat au invatat sa nu mai asteapte normalitate din partea institutiilor statului, ci, rezolva problemele....uneori chiar dificile. Asta inseamna adaptare la realitate. Nu stau sa se planga...sa se vaite....sa comenteze pe forumuri (ca mine, binenteles...:)), ci gasesc solutii si le implementeaza.

O zi superba.
Georgeta Ligia Potirniche la 31 August 2009, ora 10:42
Diplome.!
In mare parte sunt de acord cu sustinerile Dvs insa, de multe ori ma intreb pentru care motiv, - si aici iau in discutie secorul bugetar - cazul salariatilor consiliilor locale - majoritatea salariatilor sunt studenti la diferite facultati?
Personal consider ca acel X casier la Consiliul Local Y are acelasi obiect al muncii, fie ca are definitivate studii liceale, fie ca este licentiat al vreunei facultati....iar numarul chitantelor aferente platii taxelor locale sub niciun fel nu este conditionat de studiile finalizate. Problema pe care personal o subliniam era insa de cu totul alta natura...Cine ocupa acel post X?
Nu intotdeauna primeaza selectia dupa criteriul competentei, si-mi mentin justificat, sustinerea in acest sens, luand in discutie un caz real care intr-un final , reflecta superficialitatea unei institutii (care avea sarcina sa verifice si sa certifice inscrierile din carnetele de munca ale salariatilor unei societati com.) si incompetenta unui salariat al respectivei firme, absolvent al unui curs de inspector resurse umane organizat de un ITM judetean si care bineinteles, avea o DIPLOMA in acest sens. Practic acel salariat nu deosebea o O.G. de o Ord. de Urgenta a Guvernului, ba mai mult isi sustinea punctul de vedere cu o tarie extraordinara. In anul in care a avut loc denominarea, in loc de OUG. nr. 47/2005, completase OG nr. 47/2005 in absolut toate carnetele de munca ale salariatilor respectivei firme, iar pentru amuzamentul dvs verificati prevederile legale ale celor doua acte normative. Rectificarea s-a facut tot dupa regulile respectivului salariat, a strecurat litera "U", intre celelalte doua, desi mai ingrosat si inghesuit...respectivul ITM nu s-a sesizat nicicum.
Este foarte adevarat, sunt destule situatii in care profesia difera de ocupatie si nu este nimic rau in lucrul acesta, important este sa-ti placa ceea ce faci, sa faci bine si sa ai responsabilitatea lucrului facut.
...Adaptarea la realitate (factorul decizional), adaptarea la nou (implementarea sistemului de management al calitatii), implementarea solutiilor, comunicarea (comentariile pe forumuri) s.a.m.d.- arta de a conduce - !
Calitatea manageriala se masoara intr-un final in performanta.
Ori , in mediului privat, PERFORMANTA este obiectivul major al oricarui manager bun.
....
CARE ESTE PCT. DVS DE VEDERE IN LEGATURA CU PRIVATIZAREA PRIN METODA MEBO?

O SAPTAMANA BUNA!


  Inapoi la articolul Proiect de lege: Salariul primarului Capitalei, la egalitate cu cel al unui ministru

Setari Cookie-uri