Comentarii pe articolul Oamenii de afaceri contesta cresterea tarifelor la transportul de gaze


Pradatorii

Dimofte Catalin la 8 Septembrie 2009, ora 14:11
Protestul este aproape inutil, mai degraba formal, decorativ.
Multe segmente din statul roman si mai ales din asa-numitele deconcentrate sunt de fapt niste pradatori -- desi poate hoitari oportunisti li s-ar potrivi mai bine, pentru ca vin la masa gata pusa.
O privire mai atenta catre mai toate aceste agentii de reglementare, organisme parastatale, sa le zic asa, releva un mecanism interesant. Oamenii sunt cat se poate de independenti si de liberi. Ei stabilesc legislatia specifica domeniului, ei isi stabilesc bugetele, ei isi stabilesc personalul, ei stabiles tot felul de norme si reguli de operare, conditii, cote etc. Dar cine-i controleaza pe controlori?
Sunt, cum s-ar zice, lupii pusi paznici la oi.
Citeam zilele trecute ca seful SPP are salariul dublu fata de-al presedintelui. Asta-i nimic fata de ce se castiga prin agentiile astea -- daca va amintiti celebrul caz, sau cazul celebrului Florea Geica de la Autoritatea Aeronautica.
Geaba se plange Pogea ca incasarile la buget sunt mici -- dinspre noi, platitorii (indiferent ca suntem persoane fizice sau juridice) lucrurile se vad altfel, "multumita" acestor cheltuieli parafiscale, prin tot felul de tarife, taxe pt. autorizari si licente si permise, din care unele "e incluse" in pret, ca-n cazul prezentat in articol...
O paine de mancat aici pentru un jurnalist de investigatii...

  Inapoi la articolul Oamenii de afaceri contesta cresterea tarifelor la transportul de gaze

Setari Cookie-uri