Comentarii pe articolul Absolventii de facultate fac cale intoarsa spre orasele natale


locurii de munca

la 8 Septembrie 2009, ora 22:16
In economia de piata si in special de piata capitalista nu exista locurii de munca dupa numarul neasteptat de mare de absolventii.
In anii 70 cand am terminat o scoala medie tehnica. piata muncii pe specialitatea mea erea saturata.
pentru mine ca proaspat absolvent a fost o catastrofa ce ma urmarit intraga viata profesionala (altafata de ce am absolvit).
Am avut taria si curajul sa o iau de la inceput, de la muncitor necalificat la specialist, maistru si in paralel am absolvit si o universitate.
Norocul pe care l-am avut , generatia voastra nu il are.
dece ? simplu, am avut unde sa merg pentru alta meserie, am avut loc de munca in industrie, in constructii, locurii care astazi nu sunt suficiente.
dece ? pentru ca asa s-a vrut, investitii straine care au CARAT si capitalul nostru in afara. nu este o criza a muncii este o criza a finantarii pentru ca asa cum am zis capitalul nostru autohton a zburat peste granita prin silinta administratorilor pe care noi iam asezat in frunte tarii.
Faceti ca impreuna cu cei interesatii de soarta poporului roman tineri sau mai invarsta cu putere de munca si cu mintea limpede sa va luatii ce este al vostru -DREPTUL LA MUNCA- pe care totii se fac ca nu il vad, guvernantii si altii ce le tin tira.
parere personala, tineretea da tonul la distractie dar cand se intrece gluma ori adoarme ori se imbata si vai de steaua altora si a celor ce vin dupa ei.
Vorbesc din experienta anilor 89, cand totii eream betii de fericire ca am scapat de comunizm, de repartitia unui loc de munca, de repartitia unei case, de obligarea de a avea trei copii, de a merge sa luam ajutorul lunar al mamelor cu trei sau mai multii copii, care reprezenta in sfert din salariul mediu pe economie.
Dragii prieteni istoria se repeta dar nu se mai intoarce.
E bine de stiut ca ce veti face pentru voi , asta veti avea, sunteti pe cont propriu, nu va imbatatii cu apa de izvor ca vor venii investitorii si veti capata sacii de bani, vin saracii sau din saracia lor si pleaca cu munca voastra.

  Inapoi la articolul Absolventii de facultate fac cale intoarsa spre orasele natale

Setari Cookie-uri